fbpx

Παπαρδέλες με πάπια και τρούφα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μια γιορτινή συνταγή απο τον μοναδικό Έκτορα Μποτρίνι

Ο σπουδαίος σέφ μας προτείνει μια φανταστική συνταγή που την δοκιμάσαμε και ξετρελαθήκαμε.

Υλικά

Ραγού πάπιας

290 γρ. κρεμμύδι κομμένο καρέ

300 γρ. καρότο καθαρισμένο κομμένο καρέ

150 γρ. σέλερυ καθαρισμένο κομμένο καρέ

250 γρ. βούτυρο

150 γρ. κονιάκ

200 γρ. port

650 γρ. νερό

100 γρ. ελαιόλαδο

2 κλαδάκια δεντρολίβανο

300 γρ. κόκκινο κρασί

90 γρ. demi glass

60 γρ. ταρτουφάτο

2290 γρ. πάπια καθαρισμένη από κόκκαλα, νεύρα, χόνδρους και χτυπημένη με το μαχαίρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε καλά μία κατσαρόλα και ρίχνουμε σιγά σιγά τη πάπια προσθέτοντας κατά αραιά διαστήματα λίγο ελαιόλαδο και προσέχοντας να μη ρίξει τη θερμοκρασία.

Μόλις πάρει χρώμα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το μισό βούτυρο, το σκόρδο και τα κλαδιά από το δεντρολίβανο και αφήνουμε να αρωματιστούν για περίπου 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το καρότο και το σέλερυ, ανακατεύουμε να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ύστερα το κρεμμύδι.

Ανακατεύουμε και ξύνουμε συνέχεια την κατσαρόλα ώστε να φύγει ό,τι έχει κολλήσει (μας βοηθάνε τα υγρά από τα λαχανικά). Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ωσότου πάρουν ελαφρύ χρώμα τα λαχανικά και μαραθούν.

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και σβήνουμε με το κονιάκ, αφήνουμε να εξατμιστεί και σβήνουμε με το port, αφήνουμε πάλι να εξατμιστεί και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Μόλις φτάσει στο ¼ ρίχνουμε τη demi glass, το ταρτουφάτο και το νερό.

Αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να βράσει ενώ το έχουμε σκεπάσει, για περίπου 1,5 – 2 ώρες. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να βράσει και να δέσει και παγώνουμε αμέσως. Βάζουμε vacuum σε μερίδες και φυλάμε στην κατάψυξη.

Πηγή: botrini.gr







Διαβάστε ακόμα