fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μανταρίνι γλυκό

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Το φρούτο του χειμώνα φτιάχνει ένα υπέροχο και μυρωδάτο γλυκό

Το μανταρίνι αυτός ο μικρός θησαυρός κυριαρχεί ανάμεσα στα φρούτα του χειμώνα. Είναι μικρό, στρογγυλό και γεμάτο όχι μόνο γλύκα αλλά και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Το μικρό του μέγεθος είναι αντιστρόφως ανάλογο με την... μεγάλη ηλικία του. Το μανταρίνι, μετρά ήδη μια μακρόχρονη ιστορία 3.000 ετών ενώ η αρχική του προέλευση, τοποθετείται κάπου στα βάθη της αυτοκρατορικής Κίνας. Είναι ένα κατεξοχήν χειμερινό φρούτο καθώς διατίθεται στην αγορά από τα μέσα Νοεμβρίου έως και τον Φεβρουάριο. Μικρό, ζουμερό και νόστιμο, το μανταρίνι αποτελεί αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων ενώ πολλοί το επιλέγουν και ως σνακ για το γραφείο.

Υλικά

Μανταρίνια 1 κιλό

Ζάχαρη 1 κιλό

Νερό 700 ml

Λεμόνι 1/2 από τον χυμό του

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα μανταρίνια μας, τα καθαρίζουμε και τα χωρίζουμε σε φέτες.

Αφαιρούμε από πάνω τους ότι φλούδες λευκές έμειναν, αν έχουν κουκούτσια τα αφαιρούμε προσεκτικά με την βοήθεια ψαλιδιού. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και βράζουμε τις φλούδες για 15 λεπτά.

Μετά τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη, βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τις φέτες μανταρινιών και τις πολτοποιημένες φλούδες.

Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει το γλυκό μας για περίπου 15 – 20 λεπτά (δοκιμάζουμε στάζοντας με ένα κουταλάκι μια σταγόνα σε ένα πιάτο κι αν μείνει σταθερή και δεν απλώσει είναι έτοιμο), ενώ κατά την διάρκεια που βράζει αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται.

Πριν το τέλος βάζουμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βράσει . Βγάζουμε από την φωτιά ,το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το τοποθετούμε σε βάζα αποστειρωμένα.