fbpx

8 φρούτα που καίνε λίπος!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Τα φρούτα έχουν ζάχαρη (φυσική) όμως είναι πολύ προτιμότερα από όλες τις μπάρες δημητριακών, τις ριζογκοφρέτες και τα μπισκότα διαίτης. Εκτός από τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την υγεία, την καλή μας φυσική κατάσταση και την λαμπερή επιδερμίδα μας, τα φρούτα καίνε λίπος!

Διαβάστε παρακάτω ποια καίνε περισσότερο :

Μύρτιλο

Τα αγαπημένα μας μπλούμπερι ή αλλιώς μύρτιλα βοηθούν το σώμα να κάψει λίπος και κυρίως το συσσωρευμένο στη κοιλιά ενώ παράλληλα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιοαγγειακών παθήσεων.

Μπορείτε να τα απολαύσετε με δημητριακά και γιαούρτι για ολοκληρωμένο πρωινό, να τα κάνετε σμούθι ή σάλτσα για ψητό κοτόπουλο.

Καρύδα

Η εξωτική καρύδα είναι ένα φρούτο που βοηθά την καύση αλλά παράλληλα έχει τόσο πλούσια και νόστιμη γεύση που «ανεβάζει» όποιο πιάτο την προσθέσουμε. Περιέχει τριγλυκερίδια μέσης αλύσου που σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες επιταχύνουν τον μεταβολισμό έως και 30%.

Μπορείτε να ενσωματώσετε στην διατροφή σας την καρύδα και τα παράγωγά της: Λάδι καρύδας, γάλα καρύδας, αλεύρι καρύδας, νερό καρύδας ή τριμμένη καρύδα. Επίσης η αποξηραμένη καρύδα είναι πολύ νόστιμη και την τρώει όλος ο κόσμος. Μπορείτε να κάνετε σούπα καρύδας με καρότο, να ψήσετε γαρίδες σε αλεύρι καρύδας ή να κάνετε γλυκό με μάνγκο – καρύδα και σπόρους τσία (σούπερ υγιεινό)

Αβοκάντο

Πέρα από τα διάφορα οφέλη για την υγεία μας τα αβοκάντο περιέχουν λίπος και δίνουν σήμα στο σώμα να σταματήσει την ανοδική πορεία ζαχάρου στο αίμα που οδηγεί στην κατακράτηση και συσσώρευση λίπους! Με δεδομένη την λιποδιαλυτική ιδιότητα το αβοκάντο ενώ καίει λίπος παρέχει στον οργανισμό υγιεινό λίπος που έχει αποτέλεσμα τον κορεσμό. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε στη σαλάτα ή να το αλείψετε στο ψωμί σας. Το αβοκάντο δένει θαυμάσια με τον σολωμό, μπορεί να μπει στη σαλάτα τόνου ή ακόμα και σε συνδυασμό με την φέτα να γίνει νόστιμο ντιπ.

Ντομάτες

Είναι φρούτα και μάλιστα πολύ δραστικά στην καύση λίπους γιατί περιέχουν βιταμίνη C και φυτοθρεπτικά συστατικά. Η βιταμίνη C είναι γνωστό πως βοηθάει το σώμα να κάψει λίπος. Τα φυτοθρεπτικά καροτενοειδή είναι αντιοξειδωτικά και συμβάλουν στην απώλεια βάρους και την υγεία του καρδιοαγγειακού συστήματος. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ντομάτες και μπορείτε να τις βρείτε σε οποιοδήποτε σουπερμάρκετ, μανάβικο ή κατάστημα υγιεινής διατροφής. Η ντομάτα χρησιμοποιείται με χίλιους τρόπους! Στη σαλάτα, στη σούπα, ως χυμό, στη σάλτσα: αυγά καγιανά, σπαγγέτι με τοματίνα, τοματόσουπα με κάρυ, χυμός ντομάτας (ιδιαίτερα θρεπτικός μετά το γυμναστήριο)

Μήλα και αχλάδια

Ανήκουν και αυτά στην λίστα με τα φρούτα που υποστηρίζουν την καύση λίπους, με διαφορετικούς αλλά εξίσου αποτελεσματικούς τρόπους. Είναι φρούτα με μεγάλη ποσότητα σε φυτικές ίνες που βελτιώνουν και επιταχύνουν τον μεταβολισμό. Είναι τέλεια σαν σνακ γιατί χορταίνουν και βοηθούν να αποφύγουμε το λαίμαργο τσιμπολόγημα που είναι υπεύθυνο για τα παραπανίσια κιλά. Μπορείτε να τα φάτε φρέσκα και σε σαλάτα, όμως το μήλο στον φούρνο με κανέλα είναι μοσχομυριστό γλύκισμα με ελάχιστες θερμίδες!

Μπανάνα

Το ιδανικό φρούτο για όσες θέλουν να χάσουν λίπος στην κοιλιά. Η μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μας δίνει αίσθημα κορεσμού ενώ το σώμα μας καίει λίπος! Οι φυτικές ίνες δεν χωνεύονται εύκολα και μπλοκάρουν με αυτόν τον τρόπο τους υδατάνθρακες που δεν απορροφούνται από το σώμα . Έτσι το σώμα καίει λίπος αντί για τους υδατάνθρακες. Επίσης οι μπανάνες είναι πλούσιες σε μαγνήσιο και κάλιο ουσίες που ενισχύουν και ενδυναμώνουν το μυϊκό σύστημα Οι μπανάνες γίνονται πολύ ωραία σμούθι, ταιριάζουν ωραία στις κρέπες και είναι το έτερον ήμισυ της σοκολάτας!

Ρόδι

Πλήρες σε αντιοξιδωτικά, τις περίφημες πολυφαινόλες που καθαρίζουν το αίμα από τις βλαβερές τοξίνες και ενισχύουν παράλληλα τον μεταβολισμό. Το ρόδι δυναμώνει και ανεβάζει με τρόπο θαυματουργό την ενέργεια! Μπορείτε να το φάτε ωμό, να το πιείτε σε χυμό ή να το δοκιμάσετε σε σαλάτα με φυστίκι και πιπεριά .

Λεμόνι

Τελευταίο και καλύτερο το λεμόνι! Διάσημο για την αποτοξινωτική του δράση στο συκώτι και ως γνωστό ένα υγιές συκώτι βοηθά να παραμείνουμε υγιείς, να μεταβολίζουμε σωστά και να κάνουμε καύσεις. Τα λεμόνια προλαμβάνουν την συγκέντρωση λίπους στον οργανισμό και αυτό τα καθιστά πολύ καλούς λιποδιαλύτες. Το λεμόνι πηγαίνει παντού και βοηθά αν το πίνουμε το πρωί μόλις ξυπνήσουμε σε ζεστό νερό και λίγο μέλι!