fbpx

Κλασική κοτόσουπα για να αντιμετωπίσετε τις ιώσεις.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Υπάρχει τίποτα καλύτερο απο ένα πιάτο αχνιστή σούπα κοτόπουλου, με αβγολέμονο ή χωρίς;

Υλικά

1 νωπό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

1 φλιτζάνι του καφέ Ρύζι Καρολίνα

4-5 κλωναράκια σέλινο

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στη μέση

2 καρότα σε ροδέλες

Μπαχάρια

1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

2 φύλλα δάφνη

2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος

χυμό από 1 λεμόνι

1 αβγό

2-3 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε το κοτόπουλο με τα καρότα, το σέλινο, το κρεμμύδι, τη δάφνη, τα μπαχάρια και το μίγμα μπαχαρικών σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό, όσο να τα σκεπάζει πολύ καλά, αλατίζετε και αρχικά σε δυνατή φωτιά, το αφήνετε να πάρει βράση. Το ξαφρίζετε.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κοτόπουλο. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και τη δάφνη. Ρίχνετε το ρύζι, ίσως και λίγο παραπάνω νερό και μαγειρεύετε για άλλα 10-15 λεπτά.

Χτυπάτε στο μούλτι το ασπράδι του αβγού, προσθέτετε τον κρόκο και το λεμόνι και όταν χτυπηθούν, ρίχνετε δυό -τρεις κουτάλες από τη σούπα. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο 1 και μεταφέρετε το μίγμα στη σούπα. Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον μαϊντανό.

Ξεκοκκαλίζετε όλα τα «δεύτερα» κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με λίγο από το ψαχνό και προσθέτετε το κοτόπουλο στη σούπα. Τα υπόλοιπα «καλά» κομμάτια, τα στραγγίζετε καλά και σε φαρδύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο αγελάδος. Μόλις λιώσει, σοτάρετε τα κομμάτια σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά. Σβήνετε με χυμό λεμονιού.