fbpx

Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: ρομαντικό δείπνο στο σπίτι!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Η πιο ρομαντική μέρα του χρόνου πλησιάζει! Αν θέλετε και εσείς να δείξετε την αγάπη σας μέσω της μαγειρικής, έχουμε μερικές προτάσεις για ένα ολοκληρωμένο μενού που θα ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι με απλά υλικά. Ας μην ξεχνάμε πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι!

Ορεκτικό: Τάρτα με μπείκον και τυρί

Υλικά

8 φέτες μπέικον

115γρ. τριμμένο τυρί πεκορίνο

2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

4 αβγά, χτυπημένα

1κ.γ. αλάτι

1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κούπα γάλα

Εκτέλεση

Βάζουμε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό στις άκρες. Το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ. Καλύπτουμε τον πάτο του πυρέξ με το τυρί και το μπέικον. Αναμειγνύουμε τα αβγά, το βούτυρο, το αλάτι, το αλεύρι και το γάλα καλά μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα και τα ρίχνουμε στο πυρέξ. Ψήνουμε τη τάρτα για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Κυρίως: Σπαγγέτι με μασκαρπόνε, λεμόνι, σπανάκι και φουντούκια

Υλικά

1/2 φλιτζάνι τυρί mascarpone

Ξύσμα ενός λεμονιού

Χυμός 1 μέσου λεμονιού (περίπου 3 κουταλιές σούπας χυμό)

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (ποσότητα ανάλογη με το πόσο καυτερό θέλετε το γεύμα σας)

5 κούπες σπανάκι

1/2 φλιτζάνι φρυγανισμένα φουντούκια

230 γραμμάρια σπαγγέτι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το mascarpone, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύουμε. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Ξαναβάζουμε τα ζυμαρικό στη κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα φουντούκια. Σερβίρουμε αμέσως!

Γλυκό: Σουφλέ Σοκολάτας

Υλικά

150 γρ. κουβερτούρα
60 γρ. βούτυρο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά

Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών-ζάχαρης μέσα στο μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύουμε. Το βάζουμε σε φορμάκια και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 6-8 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του σουφλέ.

Μην ξεχάσετε να συνοδεύσετε το γεύμα σας με το αγαπημένο σας κρασί και να στολίσετε το τραπέζι όμορφα με κόκκινα λουλούδια.

Καλή απόλαυση!