fbpx

Λαζάνια με κιμά κοτόπουλου

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Λαχταριστή συνταγή για όλη την οικογένεια.

Αγαπάμε τα λαζάνια και τα μαγειρεύουμε πολύ συχνά καθώς αποτελούν την βάση για πολλές και διαφορετικές συνταγές. Αυτή είναι μια απο τις αγαπημένες μας

Υλικά (για ταψί διαστάσεων περίπου 25x32 εκ., για περίπου 8 άτομα)

500 γρ. (1 πακέτο) λαζάνια

3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

700 γρ. μοτσαρέλα, σε λεπτές φέτες

200 γρ. παρμεζάνα, χοντροτριμμένη

30 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

2 κονσέρβες ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στο μούλτι

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο θέλουμε και μας αρέσει)

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ

τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα

40 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σάλτσα: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέτουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Λαζάνια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 - 3 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με φρέσκο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε (σε δόσεις) τα φιλέτα κοτόπουλου, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε σε ένα σκεύος και τα αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε περίπου 1 κουτάλα της σούπας από τη σάλτσα ντομάτας στο ταψί και την απλώνουμε ώστε να καλύψει κάπως τον πάτο του σκεύους. Σκορπίζουμε λίγη από την παρμεζάνα και από πάνω βάζουμε μία στρώση λαζάνια. Ρίχνουμε ομοιόμορφα άλλη μία κουτάλα της σούπας από τη σάλτσα ντομάτας, λίγη παρμεζάνα, απλώνουμε τη μισή ποσότητα από το κοτόπουλο και σκεπάζουμε με λαζάνια.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά και τελειώνουμε καλύπτοντας με μία στρώση λαζάνια. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, σκορπίζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και καλύπτουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια με τη μοτσαρέλα.

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 15 λεπτά «να σταθεί», κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.