fbpx

Γάλα με κουρκουμά και... όνειρα γλυκά!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, αυτό το ρόφημα από ζεστό γάλα με κανέλα, κάρδαμο και κουρκουμά!

Το ρόφημα αυτό είναι η ιδανική λύση όχι μόνο για να λύσετε τα όποια προβλήματα αϋπνία αλλά γιατί και τα υπόλοιπα οφέλη του είναι τεράστια για την υγεία σας.

Ο κουρκουμάς, το βασικό συστατικό του ροφήματος θεωρείται από τις πιο υγιεινές τροφές του κόσμου με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Βασικό συστατικό στην ινδιάνικη κουζίνα και ιατρική για αιώνες, ο κουρκουμάς είναι ένα πολύτιμο συστατικό της φύσης: δρα ενάντια της νόσου Αλτζχάϊμερ, του καρκίνου, έχει αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος και του συκωτιού και αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολύτιμες ιδιότητες κίτρινου αυτού χρυσού.

Συνταγή

Συστατικά

1 κούπα γάλα αμυγδάλου (χωρίς γλυκαντικά συστατικά) ή γάλα καρύδας

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

1 κουταλιά του γλυκού λάδι καρύδας (αν θέλετε)

¼ κ.τ.γ. κουρκουμά

¼ κ.τ.γ. τζίντζερ

¼ κ.τ.γ. κάρδαμο

Φρέσκο μαύρο πιπέρι


Πώς το φτιάχνουμε

Ζεσταίνετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, το γάλα επιλογής σας με το μέλι και αν θέλετε με το λάδι καρύδας. Ανακατεύετε περιστασιακά ώσπου να το φέρετε στο σημείο λίγο πριν βράσει (όταν δηλαδή δείτε μικρές μπουρμπουλήθρες περιμετρικά του κατσαρολιού)

Απομακρύνετε από τη φωτιά, προσθέστε στα μπαχαρικά και ανακατεύετε ώσπου να αναμειχθούν όλα καλά. Αφήνουμε το ρόφημα να «κάτσει» για λίγα λεπτά, πασπαλίζουμε με πιπέρι, σερβίρουμε με κοτσάνι κανέλα και… έτοιμο!

.