fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιταράκια με φέτα και κατίκι

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Εύκολα και νόστιμα σπιτικά πιτάκια

Υλικά

750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 ml ρακή 1 κουτ. γλυκού αλάτι

100 ml ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

300 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη

250 γρ. κατίκι

1 αυγό (ελαφρώς χτυπημένο με ένα πιρούνι)

τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τo φύλλο: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ρακή και το λάδι. Ρίχνουμε σταδιακά περίπου 350 ml νερό και ζυμώνουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη. Για να επιτύχουμε την υφή που επιθυμούμε, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό (1 - 2 κουτ. σούπας) ή λίγο αλεύρι. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για περίπου 20 λεπτά.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.

Για τα πιτάκια: Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μέρη και ανοίγουμε το καθένα με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 2 χλστ. και διαστάσεων περίπου 30 x 30 εκ.

Κόβουμε κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες, η καθεμιά περίπου 10 x 30 εκ. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά σούπας από τη γέμιση και διπλώνουμε σε τρίγωνο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε δόσεις, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Tα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι. Τα σερβίρουμε χλιαρά.