fbpx

Σολομός στην λαδόκολλα με baby πατάτες

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μια νόστιμη εκδοχή του δημοφιλούς ψαριού για όσους βρίσκονται σε δίαιτα

Υλικά

μια μεγάλη φέτα φρέσκου σολομού

ένα λεμόνι

2 τσιμπιές ρίγανη

1 μέτρια σκελίδα σκόρδο

αλάτι, πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο - προαιρετικά

Εκτέλεση

Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου και πάνω του στρώνουμε ένα λίγο μεγαλύτερο κομμάτι λαδόχαρτου.

Τοποθετούμε τη φέτα του σολομού. Την αλατίζουμε, λιώνουμε το σκόρδο με την πρέσα σκόρδου, απλώνοντάς το να πάει παντού, και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Τέλος, τοποθετούμε πάνω του δύο λεπτές φέτες λεμονιού ώστε να σκεπάζουν το μεγαλύτερο μέρος του ψαριού.

Κλείνουμε πρώτα το λαδόχαρτο, σχηματίζοντας ένα πουγκί και κατόπιν κλείνουμε και το αλουμινόχαρτο, εγκλωβίζοντας μέσα του το λαδόχαρτο. Τοποθετούμε το πακετάκι αυτό μέσα σε ένα μικρό πιρέξ ή ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στον αέρα.

Κατόπιν βγάζουμε το πιρέξ με το πακετάκι από τον φούρνο, το ανοίγουμε και το ξαναβάζουμε μέσα στον φούρνο για να ψηθεί ο σολομός (ξεσκέπαστος πλέον) για άλλα δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς. Ελέγχουμε τρυπώντας τον με το πιρούνι να δούμε αν ψήθηκε καλά, διαφορετικά τον αφήνουμε λίγο ακόμα.

Μόλις είναι έτοιμος θα τον σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά προσθέτουμε πάνω του μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αν θέλουμε και μερικές σταγόνες λεμόνι.

Μπορούμε να βράσουμε και baby πατάτες και να τις σερβίρουμε μαζί με τον σολομό.