fbpx

Πώς θα φάτε περισσσότερα λαχανικά

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Υπάρχουν τρόποι ιδιαίτερα εύγευστοι για να τα εντάξετε στην διατροφή σας

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο για να καταφέρετε να καταναλώσετε περισσότερα λαχανικά. Θρεπτικά, με λίγες θερμίδες περιέχουν βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Διαβάστε μερικούς εύκολους αλλά κυρίως εύγεστους τρόπους για να τα εντάξετε στο καθημερινό διαιτολόγιο σας.

Βάλτε τηγάνι.

Αν γίνει σωστά το τηγάνισμα δεν κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε. Όταν το τηγάνισμα γίνεται με φρέσκο ελαιόλαδο (που δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί) τότε πρόκειται για μια υγιεινή συνήθεια. Όσοι κάνουν μια ισορροπημένη διατροφή και χρησιμοποιούν ελαιόλαδο για τηγάνισμα και όχι άλλα φυτικά έλαια δεν έχουν να φοβούνται απολύτως τίποτα. Ένα απλό σοτάρισμα λοιπόν χωρίς κρούστα κάνει τα λαχανικά πιο εύγεστα.

Μεταμορφώστε το μπρόκολο!

Αυτή η μέθοδος είναι γι’αυτους που δεν τα αντέχουν καθόλου η και για παιδιά που βάζουν στην άκρη οτιδήποτε πράσινο. Με διάφορους τρόπους μπορούμε να κρύψουμε τα λαχανικά. Η σούπα η βελουτέ στην οποία τα λαχανικά στην ουσία αποκτούν υγρή μορφή η μορφή κρέμας. Ενώ μπορούμε να κρύψουμε σχεδόν οποιοδήποτε λαχανικό στις σάλτσες βάζοντας τα στο μίξερ και ανακατεύοντας τα σε σάλτσα ντομάτας η σε κιμά.

Προσθέστε λάδι και μπαχαρικά

Βάλτε νοστιμιά με λίγα λόγια. Τα γνωστά και αγαπημένα λαδερά δεν είναι τόσο παχυντικά. Ας αποβάλλουμε την φοβία που υπάρχει με τα λιπαρά, εξάλλου σήμερα πια τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν είναι το επιπλέον λίπος που μας παχαίνει αλλά οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες. Προσθέστε πιπέρι, ρίγανι και διάφορα μπαχαρικά για να νοστιμήσετε τα λαχανικά σας.

Αγαπήστε την κόκκινη σάλτσα

Οι σάλτσες και οι ψιλοκομμένες ντομάτες θεωρούνται λαχανικό και μετράνε προς τις ημερήσιες ανάγκες μας. Πέρα από το γεγονός ότι έχουν ελάχιστες θερμίδες, είναι και άριστη πηγή λυκοπενίου, μιας αντιοξειδωτική ουσία που προστατεύει από κάποιες μορφές καρκίνου. Μάλιστα απορροφάται ακόμα περισσότερο όταν μαγειρεύεται με λάδι.

Δώστε προτεραιότητα στην σαλάτα

Πρώτα έρχεται η σαλάτα (σε διαφορετικές μορφές και συνθέσεις) και μετά το φαγητό. Ίσως στην αρχή χρειαστεί να πείτε κάποιο μικρό αθώο ψέμα στα παιδιά, το φαγητό θέλει ακόμα λίγο ή ότι είναι πολύ ζεστό για να σερβιριστεί.