fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτά τα τρόφιμα μας στέλνουν κατευθείαν για...ύπνο!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ποιές είναι οι τροφές που μας χαλαρώνουν;

Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε εύκολα το βράδυ ίσως να φταίει η διατροφή σας καθώς υπάρχουν τροφές που μας δίνουν φοβερή ενέργεια και άλλες που απλά μας χαλαρώνουν και μας στέλνουν για ύπνο.

Διαβάστε παρακάτω ποιά τρόφιμα μας βοηθούν να κοιμηθούμε εύκολα και ποιά μας κρατούν σε εγρήγορση

Καταναλώστε αλκαλικές τροφές, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και αμύγδαλα για σίγουρο ύπνο.

Μήν πίνετε τσάι, καφέ και ενεργειακά ποτά αργά το απόγευμα.

Ένα ποτήρι ζεστό χαμομήλι με μια κουταλιά μέλι είναι ο πιο γλυκός τρόπος για μια ήρεμη ξεκούραση.

Οι σαλάτες με μη αμυλούχα λαχανικά όπως μανιτάρια, κουνουπίδι, λάχανο πιπεριές κοτόπουλο, ρεβίθια και σύνθετους υδατάνθρακες όπως το κινόα που βοηθούν στο να χάνετε σταδιακά την ενέργειά σας. Αποφύγετε αυτούς τους συνδυασμούς όταν παίρνετε φαγητό στο γραφείο.

Απαγορευτικά τρόφιμα για να απολαύσετε ένα βαθύ ύπνο είναι τα όξινα, όπως το κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά που μπορούν να προκαλέσουν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Δεν πρέπει να καταναλώνετε όξινες τροφές μέχρι και 4 ώρες πριν τον ύπνο.

Η γαλοπούλα είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη, μια ουσία που σας βοηθάει να χορτάσετε αμέσως. Δοκιμάστε να φάτε μια μερίδα γαλοπούλα με λαχανικά για βραδινό μερικές φορές την εβδομάδα και θα προσέξετε τη διαφορά.

Όταν κάνετε μια παρασπονδία με γλυκό ενώ βρίσκετε σε αυστηρή δίαιτα. Τότε μάλλον θα νυστάξετε πολύ περισσότερο από κάποιον που σε καθημερινή βάση καταναλώνει έστω και μικρή ποσότητα λιπαρών και ζάχαρης.

Το γιαούρτι και το τυρί μπορεί να κρύβονται πίσω από την ατονία σας. Το χαρακτηριστικό σύμπτωμα της δυσανεξίας είναι η κούραση. Αν έχετε παρατηρήσει να νιώθετε ατονία μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών πιθανότατα, θα πρέπει να τα αφαιρέσετε από τη διατροφή σας και να τα προσθέτετε σταδιακά ένα – ένα προκειμένου να βρείτε το πρόβλημα.

Οι μπανάνες και οι ξηρούς καρποί μας βοηθάνε να απολαύσουμε ένα βαθύ ύπνο. Το μαγνήσιο βοηθά στην χαλάρωση των μυικών κυττάρων, όμως ταυτόχρονα δίνεται και σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα με τον ύπνο. Η παγίδα εδώ είναι πως και τα πολύ χαμηλά και τα πολύ υψηλά επίπεδα περιεκτικότητας μαγνησίου σχετίζονται με την έλλειψη ενέργειας και για τον κάθε άνθρωπο διαφέρουν. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να καταναλώνετε μπανάνες ή ξηρούς καρπούς αλλά με μέτρο.