fbpx

Σπετζοφάι ελαφρύ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μια καλοκαιρινή εκδοχή του αγαπημένου φαγητού

Υλικά

1 κιλό πράσινες πιπεριές κέρατα (για να δώσουμε πικάντικη χροιά στο φαγητό, μπορούμε να προσθέσουμε καυτερές πιπεριές, όσες αντέχουμε)

1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε λεπτές ροδέλες

3 ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες, ανακατεμένες με 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας

3 μεγαλούτσικα χωριάτικα λουκάνικα, της αρεσκείας μας, κομμένα σε ροδέλες

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προτιμότερο αντικολλητικό, και σε 1½ εκ. ελαιόλαδο από τον πάτο του τηγανιού τηγανίζουμε τις πιπεριές ολόκληρες, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για περίπου 6-7 λεπτά.

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.

Στη συνέχεια τηγανίζουμε και τις ροδέλες της μελιτζάνας μέχρι να ροδίσουν, για 3-4 λεπτά. Τις βγάζουμε και αυτές με τρυπητή κουτάλα, τις βάζουμε στο ταψάκι με το χαρτί για να στραγγίξουν και βάζουμε στο τηγάνι τα λουκάνικα, ίσα να σοταριστούν, χωρίς όμως να ξεραθούν. Οταν είναι και αυτά έτοιμα, τα βγάζουμε.

Σε άλλο σκεύος ευρύχωρο (τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα) σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σοτάρουμε την ντομάτα μέχρι να χάσει τα μισά υγρά της και τότε, προσεκτικά, προσθέτουμε στο τηγάνι τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και το λουκάνικο και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μελώσουν τα υλικά μέσα στη σάλτσα.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο και σερβίρουμε συνοδεία γιαουρτιού και ψωμιού με προζύμι. Στο τραπέζι έχουμε και μια ωραία ντοματοσαλάτα κι ελιές Καλαμών ή άλλες της αρεσκείας μας.