fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Cheesecake με φράουλες

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Εύκολο επιδόρπιο, ιδανικό για την γιορτή των Ερωτευμένων

Υλικά

Για την βάση:

250 γρ μπισκότα digestive

80 γρ βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:

400 γρ τυρί κρέμα

80 γρ άχνη ζάχαρη

350 γρ κρέμα γάλακτος

3 λεμόνια (τον χυμό τους)

70 γρ κακάο για γλυκά

10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη

50 ml νερό

Για το ζελέ:

200 γρ ζελέ φράουλας σε σκόνη

600 ml ζεστό νερό

600 ml κρύο νερό

10 γρ ζελατίνη σε σκόνη

50 ml νερό

Εκτέλεση

Για την βάση θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο blender και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε τη βάση των μπισκότων σε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο.

Διαλύουμε την ζελατίνη σε 50 ml κρύο νερό και αφήνουμε στην άκρη να πήξει μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό απο τα λεμόνια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη ζελατίνη στα μικροκύματα για 15 δευτερόλεπτα να λιώσει. Παίρνουμε 2-3 κουταλιές απο το μείγμα της κρέμας και το διαλύουμε στην ζελατίνη. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στην υπόλοιπη κρέμα.

Με την βοήθεια μιας σπάτουλας στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω από την βάση του μπισκότου και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να πήξει.

Προετοιμάζουμε τη ζελατίνη με τον ίδιο τρόπο. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 600 ml νερό και διαλύουμε την σκόνη του ζελέ ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε τα 600 ml κρύο νερό.

Λιώνουμε την ζελατίνη και διαλύουμε 2-3 κ.σ απο το ζελέ στη ζελατίνη και το προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα του ζελέ ανακατεύοντας.

Αφού έχει σφίξει η κρέμα ρίχνουμε το μείγμα του ζελέ προσεκτικά με μια κουτάλα πάνω απο την κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 6-7 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.