fbpx

Εκνευριστικές και ανυπόφορες φράσεις κλισέ που δεν αντέχουμε να ακούμε.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Οι "φράσεις κονσέρβα" που ακούμε απο το πρωί μέχρι το βράδυ και απλά σιχαινόμαστε.

Απο τη Μαρία Περδικέα

Κάποιες φράσεις δεν πρέπει να λέγονται στη σύγχρονη ζωή καθώς υποτιμούν την νοημοσύνη μας και μας κάνουν έξω φρενών. Ναι, μισούμε τις φράσεις κλισέ γιατί μας προκαλούν απίστευτη βαρεμάρα -ένας πραγματικά έξυπνος άνθρωπος θα απέφευγε τις "φράσεις κονσέρβα" και θα αφιέρωνε λίγο χρόνο να πει κάτι ουσιαστικό, ας είναι και λάθος- και θεωρούμε οτι πρόκειται για "αεροκουβέντες" οι οποίες πέφτουν στο κενό. Όπως φυσικά και αυτοί που τις χρησιμοποιούν.

"Μα πότε θα ξαναφτιάξεις την ζωή σου" ( αναρωτιούνται ΟΛΟΙ όταν αργείς να παντρευτείς για δεύτερη φορά. Και ποιός σου είπε μαντάμ οτι ο γάμος σου φτιάχνει απαραίτητα την ζωή)

"Ελα να μαζευόμαστε σιγά σιγά" ( γιατί αυτοί που το λένε προφανώς δεν έχουν πάει πουθενά διακοπές, δεν έχουν κοινωνική ζωή ή απλά βαριούνται την ζωή τους)

"Θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα δουλέψουμε σκληρά" ( ναι, οι γνωστές πολιτικές αηδίες περι σκληρού...ξυσίματος για το καλό της χώρας)

"Ελα μωρέ αυτός είναι gay" ( όταν κάποιος είναι πιο ωραίος, πιο στιλάτος, πιο αεράτος και πιο πετυχημένος απο αυτούς)

"Ελα μωρέ αυτή είναι β@@@@α" τώρα" ( το λένε ΟΛΑ τα ψεκασμένα αρσενικά που το παίζουν υποψιασμένοι, για ΟΛΕΣ τις γυναίκες που είναι μέτριας εμφάνισης και άνω, έχουν φτιάξει το στήθος τους, κυκλοφορούν ελεύθερες και ωραίες, οδηγούν ακριβό αμάξι και πάνε στην Μύκονο το καλοκαίρι)

"Ακόμα 360 μέρες μέχρι το καλοκαίρι" ( είναι οι ίδιοι βρετοί τύποι που λένε το παρακάτω κλισέ)

"Απο Αύγουστο χειμώνα" ( βρε ούστ...)

"Τώρα τα κεφάλια μέσα" ( χάθηκε να πείτε και τώρα τα κεφάλια ψηλά);

"Θα έρθει απο μόνο του, μη το κυνηγάς" ( ΤΙΠΟΤΑ δεν έρχεται απο μόνο του, πόσο μάλλον η ευτυχία)

"Ο έρωτας περνάει απο το στομάχι" ( τότε βρές μια μαγείρισσα βρε κούκλε μου)

"Το μήλο κάτω απο την μηλιά θα πέσει" ( ναι το ξέρουμε αυτό, κάτι άλλο πιο ευφάνταστο ίσως)

"Η ζωή είναι μικρή" ( η ζωή είναι μικρή όταν είσαι μεγάλος ή πλούσιος γιατι περνάει γρήγορα και μεγάλη όταν είσαι μικρός και φτωχός γιατί περνάει αργά και βασανιστικά)

"Δεν σε φοβάμαι, δεν έχεις ανάγκη εσύ" ( όποιος σας το ξαναπεί αυτό διαγράψτε τον δεν πρόκειται να σας προσφέρει απολύτως τίποτα. Και δεν εννοώ υλικά αγαθά).

"Κανε μου εσύ ένα εγγονάκι και εγω θα στο μεγαλώσω" ( αθάνατη ελληνίδα μάνα, όπου μόλις το κάνεις το μωρό αρχίζει την γκρίνια και τα δεκάδες τηλέφωνα κάθε φορά που μένεις στο γραφείο λιγη ώρα παραπάνω".

"Θέλω λίγο χρόνο να σκεφτώ" ( Πάρε όσο θέλεις παλικάρι μου)

"Μένουμε μαζί για τα παιδιά" ( καλύτερα ένα διαζύγιο απο μια δυστυχισμένη καθημερινότητα. Κυρίως για τα παιδιά)

"Αγάπη έχω παχύνει;" ( η μετάφραση είναι, μήπως έχεις βρεί άλλη; Μήπως δεν με θες πια; Μήπως έχεις τσιμπηθεί με καμιά στο γραφείο)

"Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός" ( μη παίρνετε και όρκο, πολλές φορές είναι ο χειρότερος)