fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπάρχει τελικά αληθινή γυναικεία φιλία;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Φιλες για πάντα ή για όσο κρατάει... μια σεζόν;

Πάντοτε πίστευα οτι φίλος δεν είναι αυτός που λυπάται με τη λύπη σου. Φίλος είναι μόνο αυτός που χαίρεται με τη χαρά σου.

Όλες έχουμε τη τάση να πιστεύουμε πως οι φίλες είναι δίπλα μας και στα δύσκολα αλλά και στη χαρά. Η αλήθεια είναι ότι μόνο οι πραγματικές φίλες μπορούν να αντέξουν τη χαρά ή την επιτυχία μας. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι πραγματικές φίλες μας αγαπούν αληθινά , χωρίς ζήλιες, μικρότητες και ανούσιες συγκρίσεις. Η φιλία είναι μια λέξη ιερή, μια σχέση μαγική που επιβεβαιώνει την ανάγκη της ανθρώπινης φύσης για συντροφιά και κοινωνικότητα.Η γυναικεία φιλία όμως έχει πολλές φορές χαρακτηριστεί αδύναμη, προβληματική, ακόμα και ψεύτικη.

Σε ένα κόσμο γεμάτο "γνωστούς" οι πραγματικές φίλες σπανίζουν και είναι πολύτιμες.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αλήθεια μιας καλής και αληθινής φίλης;

Η πραγματική φίλη σας αποδέχεται έτσι όπως είστε. Αποδοχή δεν σημαίνει απαραίτητα και έγκριση αλλά σημαίνει ανοχή σε κάποιες παραξενιές ή ιδιομορφίες του χαρακτήρα σας.

Η πραγματική φίλη δεν κατακρίνει αλλά συμβουλεύει.

Η πραγματική φίλη δεν τιμωρεί αλλά εξηγεί.

Η αληθινή φίλη, σε στηρίζει στα δύσκολα και η στεναχώρια σου δεν παύει να είναι και στεναχώρια και για την ίδια - όχι χαρά!

Μια αληθινή φίλη μας προστατεύει, ακόμα κι αν έρθει σε δύσκολη θέση.Δεν ζηλεύει αν διαθέτετε ωραιότερο σώμα ή είστε πιο όμροφη απο αυτή. Αποδέχεται το γεγονός και προχωράει η φιλία σας ή δεν το αποδέχεται και σταματάει η επαφή γιατί αν συνεχιστεί η σχέση σας θα είναι προβληματική.

Η καλή φίλη συγχωρεί. Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, αλλά αν η φιλία είναι πραγματικά δυνατή μπορεί να ξεπεράσει δυσκολίες και συγκρούσεις. Το σημαντικό είναι να βρίσκει κανείς το κουράγιο να προσεγγίσει τον άλλον αφού έχει κάνει κάτι λάθος και ταυτόχρονα να μπορεί να κατανοήσει και να συγχωρέσει.