fbpx

Ποιά είναι η καλύτερη ώρα για σέξ;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Συγχρονίστε τα ρολόγια σας.

Ολα τα συμπεράσματα προκύπτουν απο επίσημες έρευνες πανεπιστημίων αλλα και ιστοσελίδων.

Η αλήθεια είναι ότι αν τα βάλουμε κάτω, γυναίκες-άντρες δεν θα βρεθούμε ποτέ την ίδια ώρα στην καλύτερη φάση. Γι αυτό ας δούμε το θέμα απο τον τρόπο που το αντιλαμβάνετε η κάθε πλευρά.

Η τέλεια ώρα για σεξ σύμφωνα με τις γυναίκες είναι στις 11.30 το βράδυ. Συγκεκριμένα, το 25% των γυναικών προτιμά τις νυχτερινές ώρες μεταξύ 11 και 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Οι άνδρες πάλι προτιμούν το πρωινό. Για την ακρίβεια η ιδανική ώρα γι' αυτούς είναι στις 7.55 π.μ. Το 1/3 των ανδρών (28%) μάλιστα προτιμά τις πρωινές ώρες για σεξ (μεταξύ 6 και 9 το πρωί), ωστόσο μόλις το 11% των γυναικών νιώθουν πάθος αυτές τις ώρες.

Η επιστήμη υποστηρίζει πως η καλύτερη ώρα είναι νωρίς το πρωί. Το ανθρώπινο σώμα παράγει τεράστια ποσότητα ορμονών και αδρεναλίνης εκείνες τις ώρες. Στους άνδρες τα επίπεδα τεστοστερόνης φτάνουν στο ζενίθ γύρω στις 7 π.μ και επίσης το πρωί είναι ξεκούραστοι, με αυξημένες αισθήσεις.

Από την άλλη, σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Rutger στις ΗΠΑ, ο μέσος χρόνος που δαπανάται για ερωτικά παιχνίδια διπλασιάζεται το πρωί. Στην πρωινή αυτή ώρα συμφωνεί και προσυπογράφει και το Πανεπιστήμιο της Μόντενα στην Ιταλία.

Η γυναικεία και η αντρική ερωτική επιθυμία «συγχρονίζονται» καλύτερα λίγο μετά το μεσημέρι, οπότε φροντίστε να αφήνετε λίγο χρόνο στο πρόγραμμά σας, τουλάχιστον τα σαββατοκύριακα που δεν υπάρχουν εργασιακές υποχρεώσεις.

Περίπου στις 3 το μεσημέρι η αντρική και η γυναικεία ορμονική λειτουργία «συνεργάζονται» άψογα ώστε να προκύψει η τέλεια σεξουαλική εμπειρία. Εκείνη την ώρα, αφενός οι γυναίκες έχουν στον οργανισμό τους αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, μιας ορμόνης που προωθεί την εγρήγορση, αφετέρου οι άντρες έχουν αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων, με αποτέλεσμα να συμμετέχουν περισσότερο στην ερωτική πράξη από συναισθηματικής πλευράς.

Τέλος οι πρώτες δέκα μέρες μετά την ωορρηξία είναι για τη γυναίκα μια καλή περίοδος για πιο συχνή ερωτική επαφή, καθώς τις ημέρες αυτές παρατηρείται άνοδος στα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης, επομένως είναι πιο έντονη η σεξουαλική επιθυμία.