fbpx

Πολυγαμικές σχέσεις, αυτή η μάστιγα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

So many...men ( and women) so little time

Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν ικανοποιούνται με το να βρουν το άλλο τους μισό. Θέλουν το κάτι παραπάνω και δεν τους ενοχλεί να μοιράζονται την αγάπη τους με άλλους. Σημείο των καιρών αλλά και της έκρηξης των social media. Οι πολυγαμικές σχέσεις δε καλά κρατούν και ολοένα και περισσότεροι τις επιλέγουν. Συνήθως πρόκειται για πρόσωπα που έχουν πολλούς διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους αλλά δεν έχουν σταθερό δεσμό με κανέναν από αυτούς. Επιπλέον δεν εμπλέκονται συναισθηματικά με τους συντρόφους τους και δεν ζηλεύουν.

Για πολλούς είναι δύσκολο να κατανοήσουν αυτού του τύπου τις σχέσεις. Αλλά κάποιοι λένε ότι απλώς έχουν διαφορετική σεξουαλική συμπεριφορά. Σιγουρα πρόκειται για άτομα που τους αρέσει να μοιράζουν την αγάπη τους. Οι πολυγαμικές σχέσεις αλλάζουν συνεχώς. Δεν υπάρχουν υποχρεώσεις. Δεν χρειάζεται να τραβήξει κάποιος μία διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο ποια είναι φίλη του και ποια είναι ερωμένη.

Στα πολυγαμικά ζευγάρια υπάρχει αγάπη και σεξουαλικότητα με έναν διαφορετικό τρόπο που θα μπορούσε να προκαλέσει εντάσεις, αμφιβολίες και ψυχικές συγκρούσεις. Μη ξεχνάτε ωστόσο οτι στην κουλτούρα του Δυτικού πολιτισμού επικρατεί η μονογαμία που βασίζεται τον γάμο.

Αν δούμε διαχρονικά τη ζωή του ανθρώπου, ο καθένας μας θα βρεθεί με περισσότερους απο έναν σύντροφο. Άρα είναι πολυγαμικός; Με τον όρο πολυγαμία δεν εννοούμε απαραίτητα την ύπαρξη πολλών ερωτικών συντρόφων ταυτόχρονα. Επιλέγουμε κάποιοι από εμάς κάποια στιγμή να μείνουμε σε μια σχέση, άρα γινόμαστε μονογαμικοί από επιλογή.

Μια συνηθισμένη εσφαλμένη αντίληψη είναι ότι οι πολυγαμικές σχέσεις γίνονται για το σεξ ωστόσο και τα συναισθήματα παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο. Όπως συμβαίνει με τις μονογαμικές σχέσεις, έτσι και στις πολυγαμικές, οι σύντροφοι οφείλουν να είναι ξεκάθαροι μεταξύ τους, να δείχνουν ενδιαφέρον και να εστιάζουν στα συναισθήματα και στις ανησυχίες ο ένας του άλλου.