fbpx

Επιστροφή στην καθημερινότητα... Και τώρα;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Τα σχολεία μας θυμίζουν ακόμη πιο έντονα την επιστροφή μας στην καθημερινότητα... Πώς θα την παλέψουμε φέτος;

Τι κι αν ο καιρός ακόμη δεν θυμίζει φθινόπωρο, αυτή την εποχή κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, νιώθουμε την φθινοπωρινή μελαγχολία να μας κατακλύζει.

Το μυαλό μας είναι ακόμη στις διακοπές του καλοκαιριού, ενώ η σκέψη και μόνο του δύσκολου χειμώνα που έρχεται μας τρομάζει. Οπως και να έχει, η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι για όλες μας δύσκολη!

Μην ανησυχείτε, αφού υπάρχουν έξυπνα τρικ για να γίνει πιο εύκολη και λιγότερο οδυνηρή η μετάβαση από την καλοκαιρινή ανεμελιά στη φθινοπωρινή «κλεισούρα».

Πρώτα από όλα, ένας σωστός προγραμματισμός μας αποτρέπει από το κλασικό πελάγωμα. Οργανώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας που συσσωρεύτηκαν λόγω διακοπών, αλλά και τις καινούριες, και κάνουμε ένα πλάνο για το πώς θα βαδίσουμε.

Μπορεί ο Σεπτέμβρης να μην αποτελεί την αρχή της νέας χρονιάς, αλλά σίγουρα για όλες μας είναι η αφετηρία ενός καινούριου ξεκινήματος. Νέες προοπτικές, σχέδια και όνειρα κατακλύζουν το μυαλουδάκι μας κι ίσως είναι η καλύτερη ευκαιρία για να τα βάλουμε επιτέλους μπρος.

Εκτός όμως από τα παραπάνω, που θεωρούνται πλέον κλασικές «σεπτεμβριανές κινήσεις», υπάρχουν και κάποια κολπάκια που θα βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε το άγχος της επαναφοράς μας στη σκληρή πραγματικότητα.

Η σωστή διατροφή και μάλιστα η λίγο «καυτερή» δίνει ευεξία και δύναμη, συστατικά απαραίτητα για μία ισορροπημένη κι ευχάριστη καθημερινότητα.

Η άσκηση, ακόμη και το απλό περπάτημα, βοηθούν στην τόνωση του οργανισμού μας. Ας εκμεταλλευτούμε την καλοκαιρία και ας βγούμε για μία βόλτα. Γιατί όχι και για τζόγκινγκ!

Αυτή η περίοδος είναι μία καλή ευκαιρία να βλέπουμε συχνότερα τους φίλους μας. Κι εκείνοι σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται, οπότε όλοι μας έχουμε ανάγκη να βγούμε, να διασκεδάσουμε και να γελάσουμε με την ψυχή μας.

Και μην ξεχνάτε πως το μεγαλύτερο όπλο κατά του άγχους και των μεγαλύτερων φόβων μας, είναι το γέλιο, αλλά κι οι συζητήσεις με τους ανθρώπους του περιβάλλοντος μας, στους οποίους μπορούμε κι εκμυστηρευόμαστε τις ανησυχίες, αλλά και τις βαθύτερες σκέψεις μας.

Βέβαια, ας μην ξεχνάμε και το τρίπτυχο της «αποτυχίας»… Τσιγάρο, ποτό και καφές. Μπορεί στιγμιαία να μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα ή πιο ανακουφισμένοι από τα προβλήματα και τις έγνοιες, αλλά στην πραγματικότητα μόνο καινούρια προβλήματα μας δημιουργούν. Χωρίς αυτά ο οργανισμός μας θα ήταν πιο καθαρός, αποτοξινωμένος και δυνατότερος, αλλά και η τσέπη μας πολύ πιο «ισχυρή».

Βάλτε κάτω, λοιπόν, όλα τα κακώς κείμενα της ζωής σας και προσπαθήστε να τα αποβάλετε, αντικαθιστώντας τα ταυτόχρονα, με άλλα καλύτερα, πιο χαρούμενα και πολύ πιο... υγιεινά!Διαβάστε ακόμα