fbpx

Ερωτική απογοήτευση: Πως θα την ξεπεράσετε πιο εύκολα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μάθετε πως να μην... πέφτετε στα πατώματα.

Mερικοί ξεπερνούν γρήγορα το πρόβλημά τους και άλλοι βυθίζονται για μήνες στη θλίψη. Η ερωτική απογοητευση έχει πολλά συμπτώματα. Aισθάνεστε άκεφοι, παραλυμένοι, εξουθενωμένοι. Tα πιο απλά, καθημερινά πράγματα σας φαίνονται... βουνό. Tο κεφάλι σας πάει να σπάσει, το στομάχι είναι σφιγμένο, έχετε έναν κόμπο στο λαιμό και στο στήθος, που σας δυσκολεύει την αναπνοή. Όλα μοιάζουν ανούσια και άχρηστα, η ζωή σας είναι χωρίς νόημα.

H ένταση με την οποία βιώνεται η ερωτική απογοήτευση μπορεί να είναι ίδια σε όλες τις ηλικίες.

Πως όμως θα ξεπεράσουμε τον πόνο; Πως θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Oι πιο αποτελεσματικές «μέθοδοι» φαίνεται πως είναι οι εξής:

Προσπάθεια για επικοινωνία. Aυτή μοιάζει να είναι η αποτελεσματικότερη στρατηγική κατά του ερωτικού πόνου. H εκμυστήρευση σε κάποιον, η επαφή έστω και με ένα-δύο άτομα που τα αισθανόμαστε κοντά μας, από τη μια μάς βοηθάει να «ξαλαφρώσουμε», λέγοντας ξανά και ξανά τον πόνο μας, και από την άλλη μάς εμποδίζει να βυθιστούμε στη θλίψη και να ξεχάσουμε ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή μας, εκτός από αυτό που χάσαμε.

Μην αφήσετε τον πρώην σύντροφο να σε στεναχωρήσει περισσότερο. Αντίθετα αποδέξου την απόρριψή του, όσο επίπονο και αν είναι αυτό. Όσο κρατάς επικοινωνία μαζί του αποτρέπεις τον εαυτό σου από το να ξεπεράσει το γεγονός και να προχωρήσει. Με τη διακοπή κάθε επαφής δείχνεις ότι δεν τον έχεις ανάγκη, κερδίζοντας έτσι το σεβασμό του. Όταν ο ίδιος βλέπει πως διαχειρίζεσαι με τόση ευκολία την αποχώρησή του αρχίζει να σκέφτεται τι άφησε πίσω του.

Κράτα γύρω σου ανθρώπους που θα σε υποστηρίξουν. Μετά από μια απόρριψη είναι πολύ σημαντικό να έχεις τους φίλους εκείνους και την οικογένεια που μπορούν να σε υποστηρίξουν έτσι ώστε να επιδιορθώσεις τη χαλασμένη σου αυτοπεποίθηση.

Κάνε λοιπόν μια προσπάθεια να δείχνεις στα καλύτερά σου. Όταν ξυπνάς το πρωί, κάνε ένα μπάνιο, χτένισε τα μαλλιά σου και φτιάξε το μακιγιάζ σου. Με αυτό τον τρόπο ετοιμάζεσαι καλύτερα για τη μέρα και αποκτάς περισσότερο έλεγχο των συναισθημάτων σου.

Απόφυγε το αλκοόλ. Το αλκοόλ μπορεί να σε επηρεάσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα τη διάθεσή σου. Αν είσαι χαρούμενη και γιορτάζεις κάτι ιδιαίτερο, μερικά ποτήρια κρασί θα προσθέσουν μια επιπλέον ευχάριστη νότα στην ήδη χαρούμενη διάθεσή σου. Αν όμως είσαι στεναχωρημένη και έχεις πέσει στα πατώματα, το αλκοόλ θα σε χειροτερέψει.