fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί ο αυνανισμός κάνει καλό

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Προσφέρει εκτός από απόλαυση και πολλά οφέλη για την υγεία.

Ο αυνανισμός μειώνει τους πόνους που συνοδεύουν την εμμηνόρροια στις γυναίκες και καταπολεμά την αυπνία. Επίσης μπορεί να εμποδίσει λοιμώξεις του τραχήλου και του ουροποιητικού συστήματος, μέσω της διαδικασίας του «ανοίγματος» του τραχήλου που συντελείται στο πλαίσιο της σεξουαλικής διέγερσης. Η διαδικασία αυτή επιτρέπει την κυκλοφορία και αποβολή των υγρών του τραχήλου που είναι γεμάτα βακτήρια.

Οι άνδρες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυνανισμό, μειώνοντας την εμφάνιση κρυολογήματος ή ακόμα και την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι κάποια συστατικά του ανοσοποιητικού συστήματος ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια του αυνανισμού, αυξάνοντας τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων στην κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, έρευνα έχει δείξει ότι η μείωση του καρκίνου του προστάτη συνδέεται με την συχνότητα εκσπερμάτισης.

Ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των επιπέδων μονοξειδίου του αζώτου (είναι γνωστό ότι μειώνεται με την ηλικία) στο αίμα σας κατά τη διάρκεια της ζωής σας.

Η μείωση του στρες, της αρτηριακής πίεσης, του αισθήματος πόνου και η αύξηση του αισθήματος αυτοπεποίθησης είναι μερικά ακόμη από τα οφέλη που προσφέρει ο αυνανισμός στην υγεία ανδρών και γυναικών.