fbpx

Πως να αντιμετωπίσετε το κρύο πρωινό ξύπνημα τον χειμώνα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Το ξερούμε οτι είναι δύσκολο να αποχωριστείτε το πουπουλένιο πάπλωμα, όμως με αυτά τα 10 tips όλα γίνονται πιο εύκολα.

Ποιός δεν αγαπά την αίσθηση της απαλής, ζεστής κουβέρτας και τη χαλάρωση που προσφέρει το ζεστό κρεβάτι. Τα πρωινά ξυπνήματα είναι δύσκολα πόσο μάλλον τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες που οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Τι μπορούμε να κάνουμε για να ξυπνήσουμε πιο εύκολα και να ζεσταθούμε αμέσως;

1. Ντύστε το υπνοδωμάτιο με χαλιά έτσι ώστε να μην έρχεστε σε επαφή με το παγωμένο δάπεδο.

2. Φορέστε ζεστές καλτσοπαντόφλες

3. Πιείτε ένα ζεστό ρόφημα, τσάι/καφέ/ γάλα/ σοκολάτα

4. Χρησιμοποιήστε φανελένια σεντόνια και παπλωματοθήκες, Θα κοιμάστε με λιγότερα ρούχα το βράδυ καθώς ζεσταίνουν μοναδικά το κρεβάτι.

5. Φορέστε ρόμπες - fleece αμέσως μόλις σηκωθείτε απο το κρεβάτι.

6. Ντύστε τα «κρύα» έπιπλα Προσθέστε μαξιλαράκια σε όλες τις καρέκλες και ντύστε τις πιο κρύες επιφάνειες με ριχτάρια και καλύμματα.

7. Οι βαριές κουρτίνες μπορούν να εμποδίσουν κάποια ποσότητα κρύου από το να εισέλθει στο σπίτι. Βάλτε βαριές κουρτίνες και κρατήστε τις κλειστές όταν έχει κρύο. Την άνοιξη μπορείτε να τις αλλάξετε με πιο λεπτές.

8. Μην τοποθετείτε στα θερμαντικά σώματα καλύμματα διότι μειώνεται σημαντικά η απόδοσή τους.

9. Μπορείτε να τοποθετήσετε έναν αφυγραντήρα. Θα εντυπωσιαστείτε από το νερό που θα δείτε να μαζεύεται αλλά και από την ευχάριστη αίσθηση που θα έχουν τα δωμάτια ύστερα από λίγες ημέρες.

10. Ρυθμίστε την θερμοκρασία δωματίου και με αυτό εννοούμε 17-18 βαθμούς. Ακόμη κι αν αυτή η θερμοκρασία δεν αρκεί, μπορείτε να είστε άνετα στους 20 οC την ημέρα, και τη νύκτα πριν κοιμηθείτε να μειώνετε τον θερμοστάτη στους 16-17 βαθμούς.