fbpx

Η ανταγωνιστική πεθερά είναι ένας σοβαρός εχθρός!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μάθετε πως να την αντιμετωπίσετε χωρίς να εκτεθείτε στον σύντροφο σας

Κυρίως με ψυχραιμία και στρατηγική. Δυστυχώς η αιώνια μάχη μεταξύ νύφης και πεθεράς ακόμη και στα χρόνια μας φαίνεται πως καλά κρατεί. Πρόκειται για μια σχέση υποτιθέμενης αγάπης αλλά και μίσους, μια σχέση διεκδίκησης του πολυπόθητου γιου αλλά και συζύγου που βάζει άθελά του τις δύο γυναίκες της ζωής του απέναντι να «κονταροχτυπιούνται» για το ποια από τις δύο θα «επιβιώσει» στην αγκαλιά του και στη ζωή του.

Η αντιπάθεια γεννιέται από τον φόβο της μάνας ότι χάνει τον πρωταρχικό ρόλο στη ζωή του γιου της και «μία άλλη γυναίκα που δεν του έχει προσφέρει τίποτα μέχρι σήμερα» μπαίνει ξαφνικά στη ζωή του και της τον παίρνει. Η πεθερά χάνει τα πρωτεία στη ζωή του μονάκριβου γιου της, βιώνει την απώλεια, χωρίς όμως να μπορεί να δει ότι αυτή είναι η εξέλιξη της ζωής και ότι και εκείνος, όπως και η ίδια ή ο άνδρας της, δημιουργεί τη δική του οικογένεια, θα κάνει τα δικά του παιδιά -τα εγγόνια της- με μία γυναίκα δίπλα του που ασφαλώς δεν μπορεί να είναι η μητέρα του.

Οι πεθερές σχεδόν πάντα ανταγωνίζονται τις νύφες τους και πολλές φορές τις φέρνουν στα όρια τους. Τι πρέπει λοιπόν να κανετε προκειμένου να έχετε ειρήνη με την μάνα του συζύγου σας;

ΠΟΤΕ μην βάλετε τον σύζυγο στη διαδικασία να επιλέξει στρατόπεδο. Για εκείνον είναι η μητέρα του και αυτό δεν αλλάζει. Μην τον βάλετε λοιπόν στη διαμάχη σας με την πεθερά γιατί το πιο σίγουρο (υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις) είναι ότι θα χάσετε το παιχνίδι.

Ζητήστε τη βοήθεια του συζύγου: Ρωτήστε τον πώς πιστεύει ότι είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος να διαχειριστείτε τη μητέρα του. Κάντε τον σύμμαχο στον πόλεμο!

Ζητήστε της να σας βοηθήσει λίγο με τα παιδιά, θα της αρέσει πολύ.

Ρωτήστε την με θαυμασμό πως πετυχαίνει πάντα τόσο ωραία εκείνο το γλυκό/ τα γεμιστά/ το παστίστιο

Βάλτε τα όριά σας. Δύσκολο αλλά αποτελεσματικό. Αλλωστε όλες οι σχέσεις έχουν ανάγκη από όρια.

Πείτε της πόσο όμορφη και κυρίως νέα δείχνει με το νέο της κούρεμα