fbpx

Τι να κάνετε όταν δεν σας απαντάει στα μηνύματα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μήνυμα εστάλη, διαβάστηκε αλλά δεν απαντήθηκε ποτέ!

Δυστυχώς είναι οτι πιο απογοητευτικό μπορεί να σας τύχει. Ωστόσο το να μην σας απαντήσει η νέα καυτή γνωριμία που κάνατε στα μηνύματα έχει συμβεί σε όλες μας. Καταραμένο εργαλείο το κινητό. Όλα λέγονται –ή δε λέγονται, στην προκειμένη περίπτωση– μέσω αυτού. Η τεχνική των μη απαντήσεων έγινε επιστήμη. Ξεχάσαμε να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις.

Τι γίνεται λοιπόν όταν δεν απαντάει στα μηνύματα; Όταν λαμβάνει τα sms, τα διαβάζει αλλά αδιαφορεί;

Ας ξεκινήσουμε απο το γεγονός ότι δεν είναι καθόλου αγενές το να σας πει με όμορφο τρόπο ότι δεν επιθυμεί να έχει επικοινωνία μαζί σας, ότι δεν θέλει να βρεθεί μαζί σας, ότι δεν ενδιαφέρεται. Άλλωστε με τις «μη απαντήσεις» του αυτό ακριβώς σας λεει. Απλώς με πλάγιο τρόπο. Περιμένει να πάρετε μόνες σας το μήνυμα. Και λυπάται κιόλας που αναγκάζεται να μην απαντά.

Οι πρώτες σκέψεις που κάνετε όταν δεν σας απαντάει στα μηνύματα.

Εντάξει, θα απαντηθεί αργότερα.

Μπορεί να έχει δουλειά.

Μπορεί να κοιμήθηκε.

Μπορεί να είναι έξω. Να είναι με παρέα

Μπορεί να είναι στο πατρικό του.

Μπορεί να τρώει, να είναι στο σινεμά.

Μπορεί να έγινε σεισμός

Και αφου δώσατε τις δικαιολογίες περνάτε στις πράξεις. Παίρνετε τηλέφωνο να δείτε τι παίζει. Λες να έπαθε τίποτα; Η κλήση πραγματοποιήθηκε. Το κινητό χτύπησε. Άλλη μια αναπάντητη. Μήπως έχει βαρηκοΐα; Γιατί δεν απαντάει τελικά; Η απάντηση είναι απλή και κατανοητή. Δε θέλει να σας απαντήσει. Να σας αποφύγει θέλει. Τελεία και παύλα.

Τι να κάνετε;

Μην τον βομβαρδίζετε με μηνύματα. Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αρχίσετε να στέλνετε μηνύματα ενώ βλέπετε ότι δεν ανταποκρίνεται. Γιατί; Είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να τον ωθήσετε να φύγει μακριά.

Μην παραπονεθείτε σε γνωστούς και φίλους του γιατί τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ χειρότερα.

Μην περιμένετε τίποτα άλλο. Όταν βλέπετε ότι παρά τις προσπάθειες σας δεν παίρνει ανταπόκριση τότε μάλλον ήρθε η ώρα να σταματήσετε να το κάνετε. Βάλτε το στο πίσω μέρος του μυαλού σας και μην περιμένετε με το κινητό κολλημένο στο χέρι. Δοκιμάστε να κάνετε κάτι για να ξεχαστείτε και το πιθανότερο είναι να σας πάρει τηλέφωνο εκεί που δεν το περιμένετε.

Ξεχάστε τον και προχωρήσετε. Αν δεν σας σέβεται αρκετά για να σας απαντήσει σε ένα απλό μήνυμα τότε είναι ανάξιος στο να του δώσετε χρόνο για το οτιδήποτε.