fbpx

Ο σύντροφος σας περνάει πολλές δεκαετίες; Κανένα πρόβλημα!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ακόμα και αν είστε συνομήλικες με τα παιδιά του δεν πρέπει να αγχώνεστε.

Παλαιότερα το να είναι μια γυναίκα με κάποιον πολύ μεγαλύτερό της έφερε κάποιο στίγμα. Ευτυχώς στην σύγχρονη κοινωνία κάπως μετριάστηκε αυτό. Τι γίνεται λοιπόν όταν γνωρίζετε έναν αρκετά μεγαλύτερο άντρα απο εσάς και τον ερωτεύεστε; Πως να αντιμετωπίσετε το γεγονός οτι αυτός μπορεί να έχει την ηλικία του πατέρα σας ή να τα παιδιά του να είναι συνομήλικα ή και μεγαλύτερα απο εσάς;

Για να είμαστε ελικρινείς και οι πιο προχωρημένοι θα αναρωτιόντουσαν τι κάνει μια νεαρή γυναίκα με έναν τόσο μεγάλο σύντροφο και φυσικά όλοι θα κατέληγαν στο συμπέρασμα πόσο αταίριαστοι δείχνετε.

Μην σκάτε! Αυτή είναι η συμβουλή μας. Ζήστε την ζωή όπως εσείς θέλετε και με όποιον επιλέξετε. Πάντα φυσικά με αξιοπρέπεια και διακριτικότητα εφόσον υπάρχουν παιδιά, όσο μεγάλα και αν είναι.

Αν σας αρέσουν τα ίδια πράγματα έχετε διατηρήσει και οι δύο τις παρέες σας, εσείς τους δικούς σας φίλους εκείνος τους δικούς του αλλά κάνετε πολλά πράγματα μαζί τότε έχετε μια τέλεια σχέση. Ποιός νοιάζεται για την γνώμη του γείτονα τελικά ή της ανταγωνιστικής φίλης; Οι πραγματικοί φίλοι θα καταλάβουν και θα αποδεχτούν αυτή την σχέση, να είστε σίγουρες γι'αυτό. Οι άνθρωποι που σας νοιάζονται και σας αγαπούν θα "αγκαλιάσουν" τον μεγαλύτερο σύντροφο σας χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ωστόσο όταν η σχέση σας γίνει πιο σοβαρή και θέλετε να συζήσετε με τον μεγαλύτερο σύντροφο σας τότε υπάρχει ένα θέμα που ονομάζεται γονείς, η γνώμη των οποίων βαραίνει στο μυαλό σας.

Πρέπει να κατανοήσετε οτι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην επιλογή σας, εφόσον εσείς νιώθετε καλά και πλήρης με αυτήν. Πρέπει με λογικά και έξυπνα επιχειρήματα να πείσετε τους γονείς σας οτι αυτόν τον άνθρωπο θέλετε, αυτόν αγαπάτε. Μην αισθάνεστε ενοχές με το γεγονός οτι αγαπάτε έναν πιο ώριμο άντρα. Μπορεί να απέχετε τέσσερα με πέντε χρόνια ηλικιακά απο κάποιον αλλά ουσιαστικά να είναι αιώνες. Μπορεί πάλι να απέχετε είκοσι, αλλά οι απόψεις σας για τη ζωή να συμπίπτουν. Να υπάρχει ωριμότητα, πιο κατασταλαγμένες απόψεις, να έχει ζήσει ο καθένας τις όποιες εμπειρίες επιθυμούσε, οπότε μπορεί να προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα στο σύντροφό του κι αυτό σίγουρα προμηνύει μια υγιή σχέση.

Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι, είτε άνδρες, είτε γυναίκες, οι ίδιοι αποφασίζουν για τη ζωή τους, τις επιλογές τους, τον άνθρωπο που θα έχουν δίπλα τους. Η διαφορά ηλικίας, όση κι αν είναι, για άλλους ανθρώπους μπορεί να ρυθμιστεί, για άλλους όχι. Μην ξεχνάτε ότι όλες οι σχέσεις είναι δύσκολες κι απαιτούν δουλειά, χρόνο και αφοσίωση.