fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέση με διαλείμματα; Πώς να την διαχειριστείτε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ένας δοκιμαστικός χωρισμός μπορεί να σας βοηθήσει.

Τα ζευγάρια που επιλέγουν τον προσωρινό χωρισμό σπάνια ξέρουν πώς να τον αξιοποιούν προς όφελός τους. Το διάλειμμα στη σχέση είναι ένας εύκολος τρόπος μετάβασης στο μόνιμο χωρισμό. Ωστόσο, κάποιες φορές μπορεί να σας δώσει το συναισθηματικό χώρο που χρειάζεστε για να πάρετε αποφάσεις.

Πρώτα πρέπει να συμφωνήσετε και οι δύο σε αυτή την απόφαση. Έπειτα αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σκεφτείτε τα επόμενα σας βήματα.

Φροντίστε αρχικά να χρησιμοποιήσετε τον χρόνο σας σωστά και έξυπνα ώστε να αποκτήσετε μία ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλον της σχέσης σας. Επιπλέον υπάρχουν μερικοί κανόνες τους οποίους εσείς και ο σύντροφός σας θα πρέπει να θέσετε από την αρχή ώστε να έχετε τις ίδιες προσδοκίες από αυτό το σύντομο διάλειμμα.

Μη θέσετε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για το σύντομο διάλειμμα. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και των δύο πλευρών καθώς ο ένας θα εκνευρίζεται όταν ο άλλος θα ζητά περισσότερο χρόνο για να σκεφτεί.

Αξιοποιήστε τον χρόνο που θα είστε χωριστά. Αν αποφάσισετε να διακόψετε για λίγο τη σχέση σας τότε ήρθε η ώρα να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας σωστά. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας κάνοντας πράγματα που μέχρι τώρα είτε πιθανόν να μην προλαβαίνατε είτε να μην μπορούσατε να κάνετε. Δείτε τις φίλες σας, περάστε χρόνο με την οικογένειά σας ή ακόμα δοκιμάστε νέες ασχολίες.

Βρείτε την ησυχία σας. Σίγουρα θέλετε μια μία περίοδο ανασυγκρότησης για να μπορέσετε να βρείτε λίγο τον χρόνο σας για να δείτε τα πράγμα απο μια απόστσση. Κάντε το και θα διαπιστώσετε πόσο πιο απλά είναι τα πράγματα.

Θα σταματήσει για λίγο η γκρίνια και οι τσακωμοί. Σίγουρα αγαπιέστε αλλά μάλλον χρειάζεστε λίγο χρόνο ο ένας μακριά από τον άλλον για να καταλάβετε πως δε γίνεται να συνεχίζονται οι τσακωμοί.

"Χτίστε" την σύντροφο που θα θέλατε να είστε. Χρησιμοποιήστε αυτό το διάλειμμα για να γίνεται η σύντροφος που θα ήθελε να επιλέξει ο σύντροφος σας. Βρείτε την χαμένη αισιοδοξία και χαρά σας και μόλις γίνει αυτό θα διαπιστώσετε οτι θα αλλάξει και η συμπεριφορά του συντρόφου σας.