fbpx

Ανώδυνος χωρισμός! Ναι, υπάρχει και τέτοιος...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Βαριέστε τα δράματα; Δείτε πως μπορείτε να χωρίσετε χωρίς πόνο (και κόπο)!

Ποτέ δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για έναν χωρισμό, ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτός είναι αναπόφευκτος.

Αν λοιπόν το έχετε αποφασίσει και νιώθετε πως τίποτα άλλο δεν σας κρατάει πια σε αυτή τη σχέση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να το ανακοινώσετε στον μέλλοντα... πρώην σύντροφό σας.

Χωρίς δράματα και βαρύγδουπες εκφράσεις, αλλά με στιλ. Χωρισμός που δεν αφήνει ερωτηματικά, υπονοούμενα και περιθώρια για υστερίες. Χωρισμός που θα πληγώσει όσο το δυνατόν λιγότερο και τους δυο σας και που δεν θα αφήσει απωθημένα και θα σας γλιτώσει από το ντιβάνι της ψυχανάλυσης.

Μάθημα 1ο
Δεν χωρίζουμε ποτέ σε δημόσιο χώρο όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι τριγύρω, όπως εστιατόρια και καφέ, εκτός αν θέλουμε να εμπλουτίσουμε τη ζωή μας με σκηνές άπειρου κάλλος μπροστά στα έκπληκτα μάτια τρίτων, ή αν έχει πέσει στην αντίληψή μας μια δόση παράνοιας στο σύντροφό μας, οπότε και θέλουμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας από πιθανές εκρήξεις θυμού. Ω ναι... Συμβαίνουν κι αυτά κάποιες φορές!

Μάθημα 2ο
Χωρισμοί μέσω τηλεφώνου, Facebook, Twitter, Skype κ.λπ. αποκλείονται, εκτός και αν θέλουμε να μετατραπούμε στην άκαρδη bitch που του φέρθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Ο χωρισμός πρόσωπο με πρόσωπο είναι πιο ξεκάθαρος, ειλικρινής και φυσικά δείχνει ότι ακόμα κι αν χωρίζουμε, σεβόμαστε και υπολογίζουμε τον άλλον.

Μάθημα 3ο
Λέμε πάντα την αλήθεια... Ακόμη κι είναι πικρή και πονάει, είναι προτιμότερο να την πούμε από το να γεμίσουμε το κεφάλι του άλλου με δικαιολογίες, που αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιήσει την ψεύτικη υπόστασή τους και θα μας τρελάνει στα μεταμεσονύχτια τηλεφωνήματα με την «αιώνια» ερώτηση... Γιατί;

Μάθημα 4ο
Όταν ανακοινώνουμε στον «καλό» μας ότι θέλουμε να χωρίσουμε, πρέπει το συντομότερο δυνατό να απομακρυνθούμε από την περιοχή και να μην επιστρέψουμε ποτέ. Δεν του τηλεφωνούμε ξανά και ξανά για να δούμε αν είναι καλά κι αν αισθάνεται πιο ήρεμος. Όχι μόνο δεν θα ηρεμήσει, αλλά δεν θα τον βοηθήσουμε να ξεπεράσει τον χωρισμό. Ας μην του στρίβουμε το «μαχαίρι» στην πληγή!

Μάθημα 5ο
Αποφεύγουμε εκφράσεις τύπου «Δεν φταις εσύ, αλλά εγώ», «θέλω να μείνω λίγο καιρό μόνη μου, να σκεφτώ», «αξίζεις κάποια καλύτερη από εμένα», «θέλω να μείνουμε φίλοι, αν το θες κι εσύ φυσικά» κι άλλες παρόμοιες... Αρλούμπες. Πιστέψτε μας, τέτοια λόγια εξοργίζουν και πληγώνουν περισσότερο, παρά γλυκαίνουν τον πόνο του άλλου. Άλλωστε τα έχουμε ακούσει κι εμείς και δεν μας άρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ!

Μάθημα 6ο
Ακριβώς επειδή η αλήθεια πονάει και πολλές φορές είναι και σε εμάς δύσκολο να τη φέρουμε στην επιφάνεια, αποφεύγουμε τις παράλληλες σχέσεις πριν από τον επικείμενο χωρισμό. Έτσι δεν θα έρθουμε στη δύσκολη θέση να πούμε την ατάκα «υπάρχει άλλος» και να τρίψουμε το νέο μας έρωτα στα μούτρα του... πονεμένου.