fbpx

Ο πρώην σας ετοιμάζεται να παντρευτεί; Πώς να συμπεριφερθείτε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Τι γίνεται όταν ο ορκισμένος εργένης ξαφνικά επισκέπτεται γνωστό κοσμηματοπωλείο και ψάχνει μονόπετρο;

Το πώς θα αισθανθείτε δεν έχει να κάνει τόσο με το πόσο σημαντική ήταν η σχέση σας, αλλά περισσότερο σε τι φάση σας βρίσκει αυτό το γεγονός. Αν εκείνος παντρεύεται και εσείς είστε ολομόναχη, σίγουρα θα αντιδράσετε εγωιστικά. Θυμωμένες με τη ζωή, με τον κόσμο, ακόμα και με το delivery boy που άργησε να σας φέρει τα σουβλάκια. Ίσως κάπου εκεί η απογοήτευση σας χτυπήσει την πόρτα. Πίσω από αυτή την αντίδραση ίσως υποβόσκουν κρυμμένα συναισθήματα που δεν κάηκαν με τις φωτογραφίες του στο τζάκι και η φαντασία σας να τον βλέπεις να επιστρέφει, να πέφτει στα γόνατα και να σας παρακαλάει να γυρίσετε Ας ήταν ο χειρότερος εραστής που πέρασε από τη ζωή σας, κι ας μη θυμήθηκε ποτέ επετείους και γενέθλια κι ας ροχάλιζε τη νύχτα. Εσείς δε γίνεται να του ευχηθείτε γιατί η καρδιά σας έχει παγώσει.

Αν τώρα έχετε κάποιον καινούργιο σύντροφο, ο προηγούμενος είτε παντρεύεται, είτε πάει για ράφτινγκ στον πιο άγριο ποταμό, παύει να είναι αγκάθι που σας τρώει και γίνεται ένα γρήγορο flash back αναμνήσεων. Θα θυμηθείτε από την περίοδο που ήσασταν μαζί μέχρι και κείνη την αποτυχημένη απόχρωση στις ανταύγειες σας.

Εννοείται πως δεν θα σας καλέσει ποτέ στο γάμο του. Εννοείται ακόμα πως και να σας καλούσε δε θα πηγαίνατε. Όχι από θυμό, από πόνο ή άλλου είδους συναίσθημα, αλλά γιατί στο γάμο του πρώην δεν πας ούτε καλεσμένη. Άλλωστε ήταν υπεραρκετό το κρεσέντο συναισθημάτων που σας χάρισε από μόνο του το γεγονός.

Τι να κάνετε την μέρα του γάμου του πρώην σας

Να στείλετε ένα συμβολικο δώρο στους νεόνυμφους με μια ευχετήρια κάρτα.

Να μην έχετε υπαρξιακές ανησυχίες για το αύριο. Αν έχετε μάλιστα προχωρήσει στη ζωή σας, σίγουρα δε θα σας ταλαιπωρήσουν για πολύ.

Κόψτε κάθε δεσμό με το παρελθόν: κάψτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται να κάψετε και εκείνες που είστε 53 κιλά, μαυρισμένες στη Μύκονο.

Μην αναρτήσετε απολύτως τίποτα σε facebook και twitter, μην δείχνετε οτι σας απασχολεί το γεγονός

Παραμείνετε ψύχραιμες και ατάραχες, μη σκάτε καθόλου για την ακρίβεια, άντρας που δεν είναι τώρα δεν ήταν ποτέ, το είπε και η Μαλβίνα πολύ σωστά κάποτε.