fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

5 λόγοι που οι ανύπαντρες γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Οι ανύπαντρες είναι πιο αυτάρκεις, έχουν μικρότερες πιθανότητες να βιώσουν αρνητικά συναισθήματα, είναι πιο αυθεντικές απέναντι στους άλλους και έχουν πιο ουσιαστική ζωή.

Οι ανύπαντρες γυναίκες φαίνεται πως περνούν καλύτερα, έχουν περισσότερο δημιουργικό χρόνο με αποτέλεσμα να είναι πιο ευτυχισμένες. Αντίθετα οι παντρεμένες επωμίζονται με το βάρος του συμβιβασμού στην καλύτερη περίπτωση ενώ στη χειρότερη φτάνουν να μην έχουν δικούς τους στόχους, όνειρα ακόμα και εμπειρίες. Επιπλέον, η ψυχολογική πίεση που δέχονται για να βρουν τον “μοναδικό” ταίρι τους ή οι θυσίες που αναγκάζονται να κάνουν για να μην το χάσουν, φοβούμενες τη μοναξιά έχει μεγάλο κόστος στη ψυχική υγεία και στην ευτυχία τους.

Στην κοινωνία μας δυστυχώς επικρατεί η λανθασμένη αντίληψη ότι αν κάποια δεν έχει κάνει οικογένεια , δεν έχει πετύχει την πληρότητα στην ζωή της. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όσοι είναι υπέρ των προκαταλήψεων αυτών είναι ότι υπάρχουν γυναίκες που δεν θέλουν να παντρευτούν καθαρά από επιλογή. Οι περισσότερες γυναίκες που βρίσκονται σε σχέση έχουν συχνά θέματα εξάρτησης. Όσο πιο ανεξάρτητη και αυτοδύναμη είσαι, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να βιώσεις τέτοιου είδους αρνητικά συναισθήματα. Το γεγονός οτι δεν δίνεις «λογαριασμό» για το που είσαι και τι κάνεις και οτι μπορείς να πας όπου θες και να κάνεις ότι θες χωρίς να δίνεις αναφορά σε κανέναν είναι πραγματικά ένας απο τους πιο σημαντικούς λόγους για να παραμείνεις ανύπαντρη.

Διαβάστε 5 ακόμα σημαντικούς λόγους που κάνουν μια ανύπαντρη γυναίκα ευτυχισμένη

Έχει χρόνο για να κάνει ταξίδια, να επισκεφθεί νέα μέρη, να διαβάσει, να κάνει ένα σπορ, να βρεί νέα ενδιαφέροντα.

Εχει πραγματικούς φίλους απο επιλογή και οχι επειδή πρέπει να κάνει παρέα με τους συγγενείς του συζύγου της/τους φίλους των παιδιών/ τα άλλα παντρεμένα ζευγάρια

Είναι ελεύθερη να κάνει οτι πραγματικά επιθυμεί.

Δεν φοβάται την μοναξιά ούτε το "ράφι". Είναι καλύτερο απο το να κάνει παιδί με τον λάθος άντρα.

Είναι αφοσιωμένη στην καριέρα της και στα όνειρα της και η δημιουργία μιας οικογένειας δεν είναι μέσα σε αυτά