fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η φίλη μου με αντιγράφει σε όλα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Τι να κάνετε αν η φίλη σας μιμείται σε ότι και αν κάνετε

Μόλις αποκτήσατε μια νέα φίλη και είστε πολύ ενθουσιαμένη μαζί της. Όλα φαίνονται καταπληκτικά πάνω της, συμφωνείτε σε όλα και έχετε το ίδιο γούστο και παρόμοια αισθητική. Μπράβο σας! Ωστόσο σιγά σιγά παρατηρείτε ότι η καινούργια σας κολλητή φοράει την ίδια φούστα με εσάς ή της αρέσει το ίδιο κραγιόν που φοράτε και φυσικά θέλει να το αποκτήσει. Επιπλέον έχει αρχίσει να χτενίζεται, να βάφεται και να κινείται όπως εσείς. Σας αντιγράφει σε όλα. Τι μπορείτε να κάνετε όταν διαπιστώσετε ότι η νέα κολλητή σας αντιγράφει;

Σε πρώτη φάση επιδείξτε ψυχραιμία. Δεν είναι και το τέλος του κόσμου αν αγόρασε το ίδιο ακριβώς λευκό σακάκι με εσάς. Διασκεδάστε το, πείτε της αστειευόμενη οτι αν βγείτε με τα ίδια ρουχα θα μοιάζετε σαν τις αδερφές Καλουτά στα 70's.

Καλό θα είναι να καταλάβετε κατ'αρχας γιατί το κάνει; Δείτε πέρα απο τον προφανή λόγο-ζήλια-και σκεφτείτε μήπως ολο αυτό είναι κάτι που όντως γίνεται ή απλά επειδή έτυχε να πείτε μια δυο φορές την ίδια ατάκα και έτυχε να αγοράσετε και το ίδιο μπλουζάκι καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι σας αντιγράφει.

Σκεφτείτε μήπως απλά έχετε το ίδιο γούστο οπότε ψωνίζεται από τα ίδια μαγαζιά άρα φοράτε τα ίδια ρούχα και κάνετε και παρέα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να γίνεται αυτό.

Μιλήστε ανοιχτά στην φίλη σας για όλα όσα σας ενοχλούν, αλλά να είστε ευγενικές. Εξηγήστε πως πιστεύετε πως η κάθε μια είναι διαφορετική και πως αν και κολακεύεστε από την εμπιστοσύνη που σας δείχνει αναφορικά με το ντύσιμο και το συνολικό στιλ, το να κυκλοφορείται σαν διδυμάκια κάνει κακό και στις δύο. Μπορείτε να της προτείνετε της να πάτε μαζί για ψώνια και να τη βοηθήσετε να επιλέξετε μαζί ρούχα, παπούτσια κτλ. Το χειρότερο που μπορεί να σας συμβεί σε αυτή την περίπτωση είναι να αρνηθεί ότι σας μιμείται και τελικά να πάρετε την απόφαση ότι πρέπει να την απομακρύνετε από τη ζωή σας. Οκ μη σκάτε και πολύ γιατι μάλλον μετά τα ίδια ρουχα σίγουρα θα επιθυμούσε και τον ίδιο άντρα που θα σας άρεσε και αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα!