fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιείτε matcha τσάι και καταπολεμήστε το λίπος

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Το θαυματουργό ρόφημα απο την Ιαπωνία

Ποιό είναι το μυστικό της Σάντρα Μπούλοκ αλλά και άλλων διάσημων σταρ για να χάσουν αποτελεσματικά λίπος και να μειώσουν την κυτταρίτιδα; Μα φυσικά το μάτσα τσάι με τα πολλαπλά οφέλη. Ο πράσινος χυμός εκτός απο την χαλάρωση που προσφέρει στον οργανισμό, στην μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και σακχάρου, αλλά και στην πρόληψη ασθενειών, είναι ο σύμμαχός και στο αδυνάτισμα.

"Μια ένωση που βρίσκεται στο τσάι, η επιγαλοκατεχίνη, έχει αποδειχθεί πως ενισχύει τον μεταβολισμό και περιορίζει την ανάπτυξη λιποκυττάρων», αναφέρει η Σίνθια Πασκουέλα, διατροφολόγος, που έχει συνεργαστεί με τη Σαρλίζ Θερόν και τη Σάντρα Μπούλοκ. Οπως ισχυρίζεται, το συγκεκριμένο τσάι έχει βοηθήσει πολλούς από τους πελάτες της. Μια ακόμα έρευνα στο American Journal of Clinical Nutrition έδειξε πως συμμετέχοντες που έπιναν τσάι πλούσιο σε κατεχίνη έχασαν το διπλάσιο βάρος από αυτούς που δεν το κατανάλωναν.

Τι είναι το μάτσα τσάι:

Παράγεται από φύλλα πράσινου τσαγιού, τα οποία αναπτύσσονται καλυμμένα με υφάσματα, διαδικασία που τους δίνει καλύτερη γεύση και υφή. Στη συνέχεια, τα φύλλα συλλέγονται με το χέρι, τα περνούν για λίγο από ατμό και μετά τα αποξηραίνουν και τα αφήνουν να ωριμάσουν σε ψυχρό περιβάλλον, που ενισχύει ακόμη περισσότερο τη γεύση, πριν τα κάνουν πούδρα.

Τα οφέλη:

Είναι πηγή διαφόρων θρεπτικών συστατικών και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά (κατεχίνες) τα οποία προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις και, σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να έχει αντικαρκινική δράση, προστατεύοντας από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, του μαστού, των ωοθηκών, του προστάτη και του πνεύμονα. Επίσης, το matcha βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου, μειώνει την αρτηριακή πίεση και έχει αντιγηραντική δράση. Στα συν και ότι ενισχύει τον μεταβολισμό και συνδέεται με την απώλεια βάρους. Άλλες κλινικές δοκιμές υποδεικνύουν ότι το matcha μπορεί να επιταχύνει τη φυσική αποκατάσταση μετά τις προπονήσεις, να προωθήσει την κυτταρική δύναμη και να ενισχύσει την ανοσία.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε οτι ενώ όλα τα υπόλοιπα πράσινα τσάι καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο, το matcha υπάρχει μόνο στην Ιαπωνία. Είναι η καρδιά του ιαπωνικού τρόπου για τσάι και γιορτάζεται στην παραδοσιακή ιαπωνική τελετή του τσαγιού για εκατοντάδες χρόνια.

Θα πρέπει να πίνετε ένα φλιτζάνι τσάι κάθε πρωί και κάθε βράδυ. Αυτό το ποτό θα αποτρέψει οποιαδήποτε πρόωρη γήρανση. Θα σας προστατεύει επίσης από την υπεριώδη ακτινοβολία και από πολλές ασθένειες του δέρματος.

Το Matcha έχει μηδενικές θερμίδες και χρησιμοποιείται συχνά από διατροφολόγους για να στηρίζει δίαιτες και διατροφικά προγράμματα, παρέχοντας την απαραίτητη ενέργεια, αντοχή, ισορροπώντας τις ανάγκες του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά και ενισχύοντας το μεταβολισμό. Επιπλέον σε πρόσφατη μέτρηση έχει αποδειχθεί ότι το Matcha βελτιώνει τη διάρκεια αντοχής του οργανισμού κατά 24%. Η χλωροφύλλη είναι το βασικό στοιχείο του πράσινου τσαγιού. Το Matcha λόγω της ακατέργαστης φύσης του και της ποιότητας των φύλλων του είναι η πιο δυνατή μορφή αποτοξίνωσης, βοηθώντας τον οργανισμό στο να καθαρίσει από χημικές ουσίες και μέταλλα.