fbpx

Μισείτε το σώμα σας; Tips για να κερδίσετε την χαμένη αυτοπεποίθηση

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

"Κάντε ειρήνη" με τον εαυτό σας με απλά αλλά αποτελεσματικά βήματα

Ο J. Kevin Thompson, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα έχει μελετήσει το ανθρώπινο σώμα για πάνω απο 25 χρόνια και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα οτι όλοι έχουμε θέμα με την εικόνα μας και με κάποιο σημείο του σώματος μας. Η σύγχρονη κοινωνία έχει εμμονή με την εμφάνιση και όπως είναι λογικό όλοι αμφισβητούμε τους ευατούς μας συνεχώς.

Τι πρέπει να κάνουμε αν έχουμε φτάσει στο σημείο να μισούμε τον ευατό μας; Τι γίνεται αν δεν βρίσκουμε γαλήνη μέσα στο ίδιο μας το σώμα;

Διαβάστε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές και ξεκινήστε να τις εφαρμόζετε απο σήμερα

Ελάτε σε στενή επαφή με το σώμα σας

Αντί να ψάχνετε τα αρνητικά, προσπαθηστε να εστιάσετε την προσοχή σας σε όλα τα θετικά στοιχεία επάνω σας. Τα χοντρά σας πόδια δεν είναι τόσο άσχημα τελικά καθώς σας στηρίζουν δυνατά στην γή. Επικεντρωθείτε στα όμορφα και εκφραστικά σας μάτια, στο στητό στήθος σας ή στη λεπτή μέση σας, αντί στις μικρές ρυτίδες όταν χαμογελάτε ή στους γλουτούς σας που θα μπορούσαν να είναι μερικά εκατοστά πιο λεπτοί. Σε κάθε περίπτωση, δείξτε κατανόηση.

Κάντε σεξ χωρίς φόβο αλλά με πάθος.

Αφεθείτε στην μαγεία του έρωτα με τον σύντροφο σας και ξεχάστε για λίγο οτι έχετε κάποια επιπλέον κιλά. Το άγχος που σας προκαλεί το γεγονός οτι δεν έχετε γραμμωμένη κοιλιά όπως τα μοντέλα ειναι απλά αστείο. Άλλωστε και ο σύντροφος σας τα εχει τα παχάκια του.

Ενισχύστε τον ευατό σας.

Σκεφτείτε θετικές καταστάσεις και απελευθερώστε το μυαλό σας επαναλαμβάνοντας κάτι θετικό τουλάχιστον μία φορά την ώρα: «Είμαι όμορφη», «είμαι έξυπνη», «είμαι καλή μαμά», «έφτιαξα την πιο ωραία παρουσίαση», «είμαι καλή φίλη», «έχω ταλέντο στη μουσική», «είμαι δυνατή».

Κάντε τα λόγια σας πράξεις

Πάρτε την απόφαση «θα τρώω υγεινά και θα προσέχω τον εαυτό μου» όχι γιατί πρέπει να χάσετε κιλά αλλά γιατί το θέλετε. Τώρα που έχετε το στόχο βρείτε την πειθαρχία να φάτε ένα κομματάκι σοκολάτα αντί για ολόκληρη, αποσυνδέστε τις βουλιμικές στιγμές σας από την αρνητική ψυχολογία και μην αμελείτε να μιλάτε στον εαυτό σας με καλά λόγια.