fbpx

Δύο υπερτροφές που αυξάνουν την λίμπιντο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Δύο αφροδισιακά φαγητά που πρέπει να δοκιμάσετε

Η ερωτική διάθεση και η έκφρασή της με την σεξουαλική δραστηριότητα έχουν τις ρίζες τους σε εγκεφαλικές λειτουργίες. Τα ερεθίσματα των ματιών μεταφέρονται με τους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο και προκαλούν την διέγερσή του. Είναι προφανές ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία καλής και ερωτικής διάθεσης. Τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης είναι πλούσια σε αμινοξέα. Τροφές όπως τα φασόλια, ο αρακάς, οι φακές, τα καρύδια, το μαύρο ρύζι, το αλεύρι ολικής αλέσεως, το γιαούρτι, το χοιρινό κρέας, μας παρέχουν άφθονη βιταμίνη Β1 ενώ τα παντζάρια, η μαγιά μπύρας, τα φιστίκια, ο ξιφίας, ο σολομός, οι γαρίδες και ο τόνος μας δίνουν επαρκείς ποσότητες βιταμίνης Β3.

Ωστόσο δύο τρόφιμα θεωρούνται πιο αφροδισιακά απο τα υπόλοιπα. Ποιά είναι αυτά και πώς βοηθούν στην αύξηση της λίμπιντου;

Μοσχοκάρυδο. Το γνωστό μυρωδικό κάνει πολλά περισσότερα από το να δίνει γεύση στο φαγητό.Στην Ινδική αγιουρβεδική ιατρική το μοσχοκάρυδο θεωρείται ισχυρό αφροδισιακό που αυξάνει κυρίως τον ερωτικό αισθησιασμό και ενισχύει την ερωτική επιθυμία. Ταιριάζει μάλιστα περισσότερο στη γυναικεία φύση. Ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αδύναμη στύση του άνδρα. Προσέξτε όμως επειδή σε μεγάλη δόση, άνω των 10γρ, είναι παραισθησιογόνο και επικίνδυνο. Γι’ αυτό και ο πιο ασφαλής τρόπος να εκμεταλλευτείτε την αφροδισιακή του δράση είναι να ρίχνετε π.χ., μια πρέζα (1-3γρ) μοσχοκάρυδο στο φαγητό. Η δράση του μυρωδικού είναι άμεση (την ίδια νύχτα).

Ψίχα καρυδιού. Το καρύδι είναι γνωστό για τις τονωτικές ιδιότητές του. Διόλου τυχαία τα καρύδια με το μέλι δίνονταν στους νεόνυμφους στο πλαίσιο της γαμήλιας τελετής. Τα καρύδια μοιάζουν με τα νεφρά – που θεωρούνται τα κατεξοχήν όργανα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, επειδή μοιάζουν με σπόρους. Επιπλέον η ένωση στο εσωτερικό του καρυδιού μοιάζει με την ένωση ανάμεσα στα δυο νεφρά. Θεωρείται ότι τα καρύδια τονώνουν την ενέργεια του νεφρού, ενισχύοντας τη σεξουαλική ενέργεια του ατόμου – κυρίως δε την αδύναμη στύση. Προτιμήστε να φάτε το καρύδι ολόκληρο με την ένωσή του.