fbpx

Γιατί πρέπει να κάνετε Dry Brushing

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Το στεγνό βούρτσισμα είναι σίγουρα μία «τέχνη» που αξίζει να συμπεριλάβετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Η μέθοδος dry brushing μας βοηθά να χαλαρώσουμε και αυτό απο μόνο του είναι σημαντικό. Επιπλέον το κάνουν ολα τα σουπεροντελ και αυτό κάτι λέει.

Τι βούρτσα να επιλέξετε:

Καλό είναι η βούρτσα να είναι απο φυσική τρίχα, ελαφρώς σκληρή, αλλά με κίνηση. Το πιο σημαντικό είναι πριν ξεκινήσετε να βεβαιωθείτε πως η επιδερμίδα σας είναι εντελώς στεγνή.

Πώς θα κάνετε dry brushing:

Ξεκινήστε από τους αστραγάλους με κυκλικές, ανοδικές κινήσεις και κατεύθυνση προς την καρδιά. Μην τρίβετε πολύ έντονα. Η επιδερμίδα σας δεν θα πρέπει να είναι κόκκινη ή ευαίσθητη στο άγγιγμα μετά το στεγνό βούρτσισμα.

Ποιά η διαφορά απο την κλασική απολέπιση;

Η απολέπιση σε υγρή επιδερμίδα μπορεί να παγιδεύσει τα νεκρά κύτταρα. Αν και η χρήση απολεπιστικού στο ντους βοηθά στην απολέπιση, τελικά, δεν ξεφορτώνεστε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα όπως θα συμβεί με το dry brushing.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε dry brushing;

Είναι πριν κάνετε μπάνιο ή ντους. Η επιδερμίδα σας θα ωφεληθεί περισσότερο αν το κάνετε τρεις φορές την εβδομάδα. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, προτιμήστε μία φορά την εβδομάδα.

Ποιά είναι τα οφέλη;

Εμποδίζει το πρήξιμο και μειώνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού, ενώ παράλληλα αναζωογονεί το λεμφικό σύστημα, βοηθά στην αφαίρεση των εσωτερικών τριχών αλλά και αυξάνει τον μεταβολισμό και τη φυσική αποτοξινωτική διαδικασία του σώματος. Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τις τοξίνες.