fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γυμνάστε το σώμα με Fit Ball

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ένα σούπερ πρόγραμμα γυμναστικής για να γυμνάσετε την κοιλιά, τους γλουτούς και να δυναμώσετε το core.

Η μπάλα γυμναστικής είναι ένα πολυχρηστικό όργανο με πολλαπλές δυνατότητες και μπορείτε να γυμνάσετε σχεδόν όλο το σώμα. Είναι απαραίτητη σε προγράμματα με σκοπό την πρόληψη ή την αποκατάσταση προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης («sport-therapy»). Η Fit Ball είναι κατάλληλη για ασκήσεις μυϊκής τόνωσης με το βάρος του σώματος, γενικές αλλά και εστιασμένες σε «προβληματικές» περιοχές όπως π.χ. σε κοιλιακούς και γλουτιαίους.

Πώς θα επιλέξετε το σωστό μέγεθος

Η μπάλα γυμναστικής διατίθεται στο εμπόριο σε διάφορα μεγέθη, συνήθως με διάμετρο από 45 έως 85 εκατοστά. Το ιδανικό μέγεθος διαφέρει ανάλογα με τη χρήση και το σωματικό ύψος του χρήστη. Για παράδειγμα, μια μικρότερου μεγέθους μπάλα ενδείκνυται κυρίως για γυναίκες και είναι περισσότερο κατάλληλη για ασκήσεις μυϊκής τόνωσης, ενώ μια μεγαλύτερη είναι καταλληλότερη ως κάθισμα ή για πιο ψηλά και σωματώδη άτομα. Αυξάνοντας ή μειώνοντας τον όγκο του αέρα, μπορείτε να προσαρμόσετε την μπάλα στο σωματικό σας ύψος. Μια πολύ φουσκωμένη μπάλα αφενός έχει μικρότερη ανθεκτικότητα και αφετέρου καθιστά πιο δύσκολη τη διατήρηση τής ισορροπίας. Αντίθετα, σε μια λιγότερο φουσκωμένη μπάλα οι ασκήσεις γίνονται ευκολότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια γιατί το σώμα βυθίζεται περισσότερο μέσα της.

Δείτε ένα πολύ αποτελεσματικό πρόγραμμα εκγύμνασης με fit ball και ξεκινήστε αύριο κιόλας προπόνηση!

Πριν από όλα, εξοικειωθείτεμε την αστάθεια της μπάλας. Όταν καταφέρετε να καθίσετε άνετα πάνω της για αρκετά λεπτά, με σωστή στάση σώματος και χωρίς απώλεια ισορροπίας, τότε και μόνο τότε χρησιμοποιήστε την για την εκτέλεση ασκήσεων.