fbpx

Μόλις χώρισες; 5 συμβουλές για να τον ξεπεράσεις

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Το καλοκαίρι ίσως κάνει πιο εύκολο τον χωρισμό

Δεν είναι οτι καλύτερο μπορεί να μας συμβεί, ωστόσο ένας χωρισμός μέσα στο καλοκαίρι δεν είναι και η καταστροφή του κόσμου όπως μπορεί να φαίνεται αρχικά. Όλοι το έχουμε περάσει και η αλήθεια είναι πως ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι συναισθηματικά. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνετε προκειμένου να ξεπεράσετε όσο πιο ανώδυνα γίνεται τον χωρισμό και να προχωρήσετε παρακάτω.

Οι 5 χρήσιμες συμβουλές

Είναι μάταιο να συνεχίσετε να σκέφτεστε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν το κάνει αντίστοιχα και αυτός. Είναι δύσκολο να το κάνετε ωστόσο προσπαθήστε να γεμίσετες τις μέρες αλλά και τις νύχτες με...δραστηριότητες.

Μην βλέπετε τα stories του, πότε είναι ενεργός στο Facebook αφού αυτό θα σας προκαλεί άγχος και ταραχή. Δεν θα αλλάξει κάτι αν τον παρακολουθείτε.

Μην βγαίνετε και πίνετε και συζητάτε για τον πρωήν σας. Το πιθανότερο είναι να τον πάρετε τηλέφωνο κλαίγοντας στις 3 τα ξημερώματα.

Μην σκέφτεστε τα θετικά της σχέσης με τον πρώην σας. Βάλτε ένα τέλος και προχωρήστε την ζωή σας. Όταν στεναχωριέστε και στο μυαλό σας φέρνετε τις καλές αναμνήσεις μόνο, προσπαθήστε να φέρετε και τις κακές για να θυμηθείτε τους λόγους που χωρίσατε.

Σεβαστείτε τον εαυτό σας. Πρέπει να σκέφτεστε πως κανείς δεν πρέπει να μένει στην ζωή σας με το ζόρι. Αν έφυγε αυτός απο την σχέση τότε πρέπει και εσείς να μαζέψετε τα κομμάτια σας και να προχωρήσετε.

Μερικές φορές ενδέχεται να είναι πιο δύσκολο να προχωρήσετε απ’ ότι νομίζατε στην αρχή. Και αυτό γιατί ίσως το άτομο αυτό να ήταν κομμάτι της ζωής σας. Και είναι πολύ δύσκολο να διαγράψετε ένα κομμάτι της καθημερινότητας σας, γιατί στη θέση του μένει ένα κενό. Θα υπάρξουν στιγμές που θα στεναχωριέστε και θα θέλετε αυτό το πρόσωπο πίσω στη ζωή σας. Αν όμως είστε σίγουρη πως αυτό δεν γίνεται, τότε μην εγκαταλείπετε την απόφασή σας. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Όσο περισσότερο το σκέφτεστε, τόσο περισσότερο χρόνο θα σας πάρει για να προχωρήσετε. Γι'αυτό συμφιλιωθείτε με τα συναισθήματά και κόψτε κάθε δεσμό.