fbpx

Οι 3 φθινοπωρινές τροφές που θα σας βοηθήσουν στο αδυνάτισμα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να χάσετε τα επιπλέον κιλά του καλοκαιριού

Οι τροφές που σας προτείνουμε μπορούν να αντικαταστήσουν κάποιες άλλες που το μόνο που σας προσδίδουν είναι περιττές θερμίδες. Επιπλέον αυτές οι 3 τροφές κόβουν την όρεξη και σας αδυνατίζουν ακίνδυνα. Το πιο σημαντικό σε όλες τις δίαιτες είναι να μένετε ενυδατωμένες καθώς βοηθάει και την πέψη.

Το πολύτιμο πράσινο μήλο

Εάν θέλετε συχνά κάτι γλυκό, εκμεταλλευτείτε τα μήλα ως υγιεινότερη επιλογή, π.χ. προσθέστε καρύδια και σταφίδες σε κομμάτια μήλου, πασπαλίστε με κανέλα, ψήστε στο φούρνο και έπειτα περιχύστε με λίγο μέλι: έτσι θα έχετε ένα υπέροχο και υγιεινό γλύκισμα. Τα πράσινα μήλα είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες (95 θερμίδες και 4 γραμμάρια φυτικών ινών, ανά μέτριο μήλο). Τα μήλα είναι νόστιμα και χορταστικά -η πηκτίνη που υπάρχει στα μήλα βοηθά στο αίσθημα του κορεσμού.

Η κολοκύθα

Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένης κολοκύθας, αποδίδει 214% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για τη βιταμίνη Α και το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σας για βιταμίνη C. Οι θερμίδες που αποδίδει είναι μόλις 80 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Μπορείτε να προσθέσετε πολτοποιημένη κολοκύθα σε σούπα: γίνεται κρεμώδης, με λίγες επιπλέον θερμίδες -χωρίς επιπλέον λίπος.

Το μπρόκολο

Μια βόμβα βιταμίνης C. Επιπλεόν περιέχει όσο ασβέστιο περιέχεται και σε μισή φέτα τυριού, χωρίς όμως να περιέχει τα κορεσμένα λιπαρά. Ένα φλιτζάνι μπρόκολο (31 θερμίδες, 2,4 γραμμάρια φυτικών ινών), συν 2 κουταλιές της σούπας χούμους (περίπου 50 θερμίδες, 2 g φυτικές ίνες) είναι ένα χορταστικό και χαμηλό σε θερμίδες σνακ.