fbpx

Τα αιθέρια έλαια που διώχνουν την αϋπνία

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε έναν ξεκούραστο ύπνο που τόσο πολύ έχετε ανάγκη.

Όλοι γνωρίζουμε πώς είναι να στριφογυρνάμε στο κρεβάτι τη νύχτα. Για πολλούς, η αϋπνία είναι χρόνιο πρόβλημα, που διαρκεί απο λίγες εβδομάδες μέχρι μήνες ολόκληρους. Η συνεχής έλλειψη ύπνου μπορεί να συμβάλλει σε πονοκεφάλους, πόνο στη μέση, ευερεθιστότητα, χαμηλότερο ανοσοποιητικό και άλλα προβλήματα υγείας. Άνθρωποι με φτωχή ποιότητα ύπνου έχουν υψηλότερο κίνδυνο για ορισμένες παθήσεις όπως υπέρταση, ακόμα και πρόωρο θάνατο. Τα αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά όσον αφορά την αποκατάσταση του καθημερινού ύπνου. Επιπλέον είναι μια από τις πιο διαδεδομένες τάσεις τελευταία στον χώρο του wellness και έχει πολλούς οπαδούς ανά τον κόσμο, που δηλώνουν ότι τους έχουν βοηθήσει σημαντικά στο να βελτιώσουν τον τρόπο που κοιμούνται.

Ποιά είναι όμως τα έλαια που πρέπει εντάξετε στη καθημερινότητα σας προκειμένου να κοιμάστε ήρεμα και γρήγορα;

Η Λεβάντα είναι μία από τις πιο φημισμένες φυσικές πηγές χαλάρωσης. Το έλαιό της είναι ασφαλές για άμεση εφαρμογή στο δέρμα. Μπορείτε να βάλετε λίγες σταγόνες στους καρπούς σας πριν πέσετε στο κρεβάτι. Επίσης, προσθέτοντας δύο σταγόνες σε μία μπανιέρα, θα έχετε την απόλυτη χαλάρωση.

Το Σανταλόξυλο είναι ένα αναζωογονητικό έλαιο, με «ξυλώδες» άρωμα, και είναι απίθανο πριν έρθει η ώρα να ξαπλώσετε. Επίσης μειώνει τον καρδιακό παλμό και την αρτηριακή πίεση, διατηρώντας όχι μόνο τη χρησιμότητά του ως βοήθημα για τον ύπνο, αλλά και για την ανακούφιση της υπέρτασης και του άγχους.

Η Βαλεριάνα χρησιμοποιείται για την αϋπνία ήδη από τον 17ο αιώνα. Χρησιμοποιώντας το έλαιό της θα μπορέσετε, όχι μόνο να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε γρηγορότερα, αλλά και να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας.

Οι ενήλικες ιδανικά πρέπει να κοιμούνται επτά με οκτώ ώρες κάθε βράδυ, αν και αυτό είναι πιθανό να διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο. Η απαιτητική καθημερινότητα, οι υποχρεώσεις και το άγχος επηρεάζουν την ψυχολογία και την ποιότητα του ύπνου, προκαλώντας διαταραχές που απασχολούν όλο και περισσότερους ανθρώπους.