fbpx

Πώς διατηρείτε ο γυναικείος κόλπος σφιχτός και νεανικός

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Και όμως η γυμναστική κάνει καλό και σε αυτό το σημείο του σώματος!

Αν μπορούσε να μιλήσει ο γυναικείος κόλπος και τι δεν θα έλεγε. Το σημείο του γυναικείου σώματος που έχει υμνηθεί, θαυμαστεί αλλά και κατηγορηθεί ως η αιτία πολλών κακών. Τι γίνεται όμως όταν τα χρόνια περνούν και μαζί με εσάς "μεγαλώνει" και χαλαρώνει και ο κόλπος; Η κολπική χαλάρωση για εκατομμύρια νέες γυναίκες ανά τον κόσμο αποτελεί μια δυσάρεστη κατάσταση και πολλές διστάζουν να μοιραστούν το πρόβλημά τους. Αφενός γιατί πρόκειται για ένα θέμα απόλυτα «ιδιωτικό», αφετέρου γιατί πιθανόν να μην γνωρίζουν ότι υπάρχει θεραπεία.

Ο κόλπος μεγαλώνει κατά έναν εκπληκτικό τρόπο κατά τη διάρκεια της γέννας, αλλά μετά μπορεί να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση επειδή όχι μόνο έχει την ελαστικότητα για τη διαστολή που χρειάζεται, αλλά έχει επίσης την ικανότητα να επανέλθει. Οι κόλποι μπορούν να δυναμώσουν με την εκγύμναση των μυών του πυελικού εδάφους, ή αλλιώς όπως είναι ευρέως γνωστή «Kegel», που όχι μόνο δυναμώνουν την περιοχή γύρω από τον κόλπο και τον πρωκτό μετά την εγκυμοσύνη και τη γέννα, αλλά επίσης μπορούν να ωφελήσουν μια γυναίκα σε όλη τη διάρκεια της ζωής της, είτε γεννήσει είτε όχι.

Οι ασκήσεις Kegel μπορούν να αυξήσουν τη διέγερση κατά τη διάρκεια του σεξ, να ενισχύσουν τους οργασμούς σας, να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα, και να αυξήσουν την λίπανση στον κόλπο.» Και το μόνο που χρειάζεται στην ουσία είναι να αφιερώσετε λίγα λεπτά από τη μέρα σας στις ασκήσεις!