fbpx

Νιώθετε πεσμένες; 6 λόγοι που δεν φαντάζεστε οτι προκαλούν ατονία

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Τι είναι αυτό που μας "τρώει" την ενέργεια;

Μήπως είναι συχνό το φαινόμενο να αισθάνεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας ατονία και τα πόδια σας να σέρνονται κυριολεκτικά; Τι μπορεί να συμβαίνει στον οιργανισμό σας; Τι ρόλο παίζει η διατροφή και πόσο σημαντική είναι η άσκηση;

Διαβάστε 6 πράγματα που σας "τρώνε" κυριολεκτικά ενέργεια και εξαντλούν τον οργανισμό σας

Ο ποιοτικός ύπνος: Ο ύπνος πρέπει να είναι επαρκής σε ώρες αλλά και ποιοτικός. Οι ειδικοί συνιστούν 7-9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ χωρίς διακοπή

Άσκηση: Η σωματική άσκηση μας τονώνει. Η καθιστική ζωή συνδέεται με τα μειωμένα επίπεδα ενέργειας, ενώ η συστηματική σωματική άσκηση έχει αποδειχθεί ότι χαρίζει ευεξία και μεγαλύτερες αντοχές.

Έλλειψη βιταμίνης D: Η ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και καθαρές πρωτεΐνες, εξασφαλίζει πως θα έχουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πάρτε συμπληρώματα βιταμινής D αν η διατροφή σας δεν είναι επαρκής.

Θυρεοειδής που υπολειτουργεί: Όταν ο θυρεοειδής υπολειτουργεί και ο μεταβολισμός δουλεύει πολύ αργά μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι και να αυξάνεται το βάρος σας. Μια εξέταση αίματος επιβεβαιώνει αν έχετε χαμηλά επίπεδα θυρεοειδούς και συνθετικές ορμόνες μπορούν να επαναφέρουν τα επίπεδα στο φυσιολογικό.

Τροφική δυσανεξία: Όταν κούρασή σας χειροτερεύει μετά την κατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί να έχετε τροφική δυσανεξία.

Δεν απολαμβάνετε την φύση και τον ήλιο: Πολλές φορές ειδικά τον χειμώνα που οι μέρες είναι γκρίζες και μικρές, οι ώρες στο γραφείο πολλές, μπορεί να περάσει και μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να σας δεί το φώς του ηλίου. Αυτό σας προκαλεί κατάθλιψη και δεν βοηθάει το σώμα να αποβάλλει το στρες και την κούραση.

Αν και είναι σημαντικό να αποκλείσετε ιατρικά προβλήματα, η εμπειρία λέει ότι τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει ιατρική αιτία για την ατονία. Συχνά οι άνθρωποι είναι πολυάσχολοι και έχουν μεγάλες προσδοκίες σχετικά με το τι μπορεί να κάνουν σε μια ημέρα. Αυτό συχνά συνδυάζεται με ξενύχτια, πρωινό ξύπνημα και έλλειψη χαλάρωσης.