fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνετε αν υποφέρετε απο μυκητιάσεις

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Η σωστή διατροφή θα σας βοηθήσει να έχετε υγιή κόλπο

Κάποιες τροφές έχουν προστατευτική δράση από τους μύκητες που προκαλούν δερματικές λοιμώξεις. Εκτός απο τα φαρμακα που θα σας συστήσει ο γιατρός σας καλό θα είναι να καταναλώνετε γενναίες ποσότητες απο τα παρακάτω τρόφιμα.

Κράνμπερι. Ο χυμός ειδικά προστατεύει απο τις μολύνσεις.

Τυριά. Όσες γυναίκες τρώνε τυριά με προβιοτικά έχουν κατά 75% μικρότερο κίνδυνο μόλυνσης από μύκητες. Τέτοια τυριά είναι το τσένταρ, η παρμεζάνα, το ελβετικό τυρί και το τυρί τύπου Gouda.

Ανανάς. Οι φήμες θέλουν αυτό το νόστιμο φρούτο να επηρεάζει την μυρωδιά του κόλπου.

Ρίγανη. Το έλαιο ρίγανης συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς συμπληρωματικές θεραπείες για μολύνσεις από μύκητες και βακτήρια. Έρευνα έδειξε ότι καταπολεμά πολλούς τύπους μυκήτων, συμπεριλαμβανομένου του Candida albicans, ο οποίος ευθύνεται για περίπου το 90% των μολύνσεων.

Καρύδα. Αν θέλετε να καταπολεμήσετε τους μύκητες χρησιμοποιείστε στο μαγείρεμα λάδι καρύδας. Πρέπει όμως να είναι παρθένο λάδι καρύδας και όχι επεξεργασμένο που έχει υποστεί χημική διαδικασία διύλισης και έχει χάσει τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα αντιοξειδωτικά του.

Πράσινο τσάι. Μπορεί να καταπολεμήσει πολλούς τύπους μυκητών.

Γιαούρτι. Περιέχει προβιοτικά και ασβέστιο, ένα πραγματικό φάρμακο.

Φάτε καθημερινά αρκετές μερίδες από φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, κατά προτίμηση οργανικά καλλιεργημένα.

Προβιοτικά. Ο μεγάλος σας σύμμαχος. Οι κολπικές μυκητιάσεις από ζυμομύκητες σχετίζονται ως επί το πλείστον με ανισορροπία ή διατάραξη στη χλωρίδα του εντέρου.