fbpx

Όμορφη μετά τα 50

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Θεραπείες και συμβουλές που θα βοηθήσουν το δέρμα σας να δείξει πιο φρέσκο και νεανικό.

Η διατήρηση της νεότητας και της φρεσκάδας είναι μια από τις αγαπημένες ασχολίες των γυναικών ανεξάρτητα απο την ηλικία που βρίσκονται και αυτό δεν είναι δείγμα ματαιοδοξίας, αλλά αυτοσεβασμού. Μια γυναίκα στα πενήντα σήμερα μπορεί να είναι όμορφη, δροσερή και να διατηρεί μια σφιχτή και λαμπερή επιδερμίδα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Το μυστικό είναι η ενυδάτωση. Προϊόντα περιποίησης με πλούσιους ενυδατικούς παράγοντες όπως το υαλουρονικό οξύ, πολύ νερό, σχεδόν καθόλου απ’ ευθείας έκθεση στον ήλιο, σωστή διατροφή, ελαφριά άσκηση.

Τα 50 είναι μια ηλικία δύσκολη για την ψυχολογία της γυναίκας καθώς η εμμηνόπαυση πλησιάζει τα επίπεδα των οιστρογόνων πέφτουν, το δέρμα είναι πιο ξηρό και πιο λεπτό και η επιδερμίδα πιο χαλαρή.

Οι θεραπείες που πρέπει να κάνετε

Μεσοθεραπεία

Botox,

Εγχύσεις υαλουρονικού οξέως

Διάφορα φυσικά fillers που διεγείρουν αυτά που δεν παράγει πλέον ο οργανισμός ανάλογα με τις ανάγκες σας, θα βοηθήσουν το δέρμα να δείξει πιο νεανικό

Οι συμβουλές για νεανικό δέρμα στα 50

Σταματήστε το κάπνισμα. Έρευνες δείχνουν ότι το κάπνισμα γερνά πρόωρα το δέρμα σας.

Πείτε όχι στην ηλιοθεραπεία και στο τεχνητό μαύρισμα.

Χρησιμοποιήστε υγραντήρα.

Αν είστε πάνω από 50 ετών οι κρέμες και οι λοσιόν μπορούν να ενισχύσουν τη φυσική ομορφιά με την αναζωογόνηση του δέρματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρέμες μετά από συνταγογράφηση, όπως και κρέμες με ρετινοειδή.

Το πιο σημαντικό όμως είναι να κατανοήσετε οτι η ζωή ξεκινάει στα 50 και όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό μπορεί να συμβεί. Η ζωή μετά τα 50 είναι ζωή με ουσία. Οι προβληματισμοί τού τι έχετε πετύχει στη ζωή σας, στον γάμο σας, στα παιδιά σας ή στα επαγγελματικά σας, τι δεν κάνετε και τι θέλετε πολύ να πραγματοποιήσετε, όλα αυτά μπαίνουν στην άκρη και αρχίζετε και σκέφτεστε ζητήματα περισσότερο ουσίας. Ενδιαφέρεστε πια πιο πολύ για το “είναι” και όχι για το “φαίνεσθαι”. Η εμφάνιση σίγουρα σας απασχολεί αλλά δεν σας αγχώνει καθώς πλέον γίνεστε περισσότερο επιλεκτικές με τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε.