fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλειομετρική άσκηση: Ετοιμαστείτε να ιδρώσετε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μάθετε πώς θα γραμμώσετε το σώμα σας.

Τι ακριβώς είναι οι πλειομετρικές ασκήσεις;

Οι πλειομετρικές ασκήσεις είναι γρήγορες κινήσεις πιο εκρηκτικές που αποσκοπούν στην αύξηση της ταχύτητας και της δύναμης. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πλειομετρικές ασκήσεις μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση του κάθετου άλματος, τη δύναμη των ποδιών, τη μυϊκή δύναμη, την ταχυδύναμη, την επιτάχυνση, την ισορροπία και την ευελιξία.

Γιατί να τις κάνετε;

Αυξάνουν τη δύναμη των τενόντων, το οποίο σημαίνει λιγότερους τραυματισμούς. Επίσης για να ενισχύσετε τους τένοντες και να βελτιώσετε την ελαστικότητά τους. Προσθέτοντας στο πρόγραμμά σας πλειομετρικές ασκήσεις -ειδικά για όσους απαιτούν εκρηκτικές κινήσεις – θα έχετε αποτέλεσμα στο στόχο σας. Να θυμάστε μόνον ότι οι πλειομετρικές ασκήσεις μετατρέπουν τη δύναμη σε ταχυδύναμη και εκρηκτικότητα. Τα οφέλη είναι πολλά και σημαντικά για το σώμα. Το πιο σπουδαίο είναι οτι θα καταφέρετε να γραμμώσετε σωστά και σχετικά γρήγορα.

Πώς γίνεται η προπόνηση;

Το μόνο που θα χρειαστείτε για την πλειομετρική είναι το βάρος του σώματός σας και για να πετύχετε τα μέγστα αποτελέσματα κάντε λίγες επαναλήψεις με μεγάλη ένταση. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

Η πλειομετρική προπόνηση εγκυμονεί περισσότερους κινδύνους τραυματισμού από την συμβατική προπόνηση, για αυτό και θα πρέπει να γίνεται παρουσία καθηγητή φυσικής αγωγής. Αυτό οφείλεται είτε στο ότι χρησιμοποιείται παραπάνω βάρος από το συνηθισμένο στις ασκήσεις, είτε στο ότι απαιτεί ιδιαίτερη ικανότητα συνεργασίας των μυών και των νεύρων. Επίσης συνδέεται με πόνο των μυών και «πιάσιμο», μέχρι και 72 ώρες μετά το τέλος της προπόνησης.