fbpx

Μήπως ήρθε η ώρα να επισκεφθείτε έναν ψυχολόγο;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Διαβάστε τα σημάδια που πρέπει να σας κάνουν να ζητήσετε ψυχολογική υποστήριξη

Οι περισσότεροι ξοδεύουμε τη ζωή μας προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά προβλήματα μόνοι μας απο τα πιο μικρά μέχρι τα πιο σοβαρά. Κάποιες φορές η πίεση οδηγεί τα πράγματα στο να ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Μια σοβαρή ασθένεια, ένα ατύχημα ή μια συναισθηματική κρίση μπορεί να μας καταβάλλει, τουλάχιστον προσωρινά, και ξαφνικά συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορούμε να δαχειριστούμε την ζωή μας. Η ψυχοθεραπεία πολλές φορές είναι η λύση.

Η ψυχοθεραπεία απαιτεί κίνητρα για αλλαγή και προθυμία να εργαστεί κανείς σκληρά, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του και έχει σκοπό να διδάξει στους ανθρώπους δεξιότητες τις οποίες μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν και μετά τη λήξη της θεραπείας. Πότε λοιπόν πρέπει να πάτε σε έναν ψυχολόγο;

1. Βλέπετε ότι συντρίβεστε από συναισθήματα θυμού ή απελπισίας και δυσκολεύεστε να απολαύσετε πια τη ζωή σας.

2. Συνηθίζατε να νιώθετε υγιής, αλλά τώρα αισθάνεστε συνεχώς λίγο άρρωστος και χάνετε όλο και περισσότερο χρόνο από την εργασία σας.

3. Τα οικονομικά σας είναι εκτός ελέγχου.

4. Δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το θάνατο ενός πολυαγαπημένου σας προσώπου.

5. Υπάρχουν πολλές συγκρούσεις στο σπίτι σας.

6. Δεν θέλετε να σηκωθείτε απο το κρεβάτι σας τις τελευταίες...πολλές εβδομάδες

7. Τσακώνεστε συνεχώς με τους οικείους σας.

8. Κάνετε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή έχετε άλλου είδους μπλεξίματα με ναρκωτικές ουσίες.

9. Έχετε τάσεις αυτοκτονίας.

Χρειάζεται να επισκεφθείτε ψυχολόγο όταν δε νιώθετε καλά, όταν έχετε προσπαθήσει να διαχειριστείτε αυτό που σας απασχολεί με διάφορους τρόπους, έχοντας συζητήσει με φίλους και συγγενείς, όταν νιώθετε ότι δεν σας καταλαβαίνει κανείς ή όταν νιώθετε ότι δεν μπορειτε να το μοιραστείτε με κανέναν από τον περίγυρό σας.