fbpx

Δεν σε συμπαθούν και πολύ - Μήπως φταίνε αυτές σου οι συνήθειες;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μήπως σε θεωρούν... κουτσομπόλα; Σκύλα ίσως; Δες γιατί μπορεί κάποιοι να σε αντιπαθούν!

Είναι σχεδόν αδύνατο να αρέσουμε σε όλους, μα σε όλους!

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση εκείνων των ατόμων που έχεις γύρω σου και σ' ενδιαφέρει να κρατήσεις στη ζωή σου; Μήπως μερικές συμπεριφορές σου φέρνουν τα μαύρα σύννεφα στις φιλίες και τις σχέσεις σου;

Τσέκαρε τα 8 πράγματα που ίσως κάνουν τους άλλους να αλλάζουν δρόμο όταν σε βλέπουν:

1) Control freak
Θέλεις να ελέγχεις τους πάντες και τα πάντα. Είσαι ένα control freak, τι να λέμε. Να θυμάσαι, όμως, πως το ενδιαφέρον απέχει αρκετά από τον έλεγχο και την ανάκριση - αυτό κυρίως για τις ερωτικές σου σχέσεις (άντε καλέ που ζηλεύεις, ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα).

2) Είσαι πολύ... βολική
Ταυτόχρονα, βολεύεσαι σε καταστάσεις, αφήνοντας τους άλλους να επιλέξουν το που θα βγείτε και συνήθως είσαι ΑΥΤΟ το άτομο που λέει "δεν έχω πρόβλημα" πιο πολλές φορές απ' ότι πρέπει. Όταν ποτέ - μα ΠΟΤΕ - δεν έχεις άποψη για το τι θα κάνεις με την παρέα σου ή για το τι πρέπει να γίνει στη δουλειά σου, τότε ο άλλος σε περνάει για αδιάφορη.

3) Τρελή ανάλυση
Αναλύεις με τις ώρες τα λάθη των άλλων ή τα προβλήματα που προκύπτουν. Με λίγα λόγια, γκρινιάζεις υπερβολικά. Α και ίσως κάνεις αυτό το λάθος που κάνουμε πολλοί: βλέπεις τα λάθη των άλλων κι όχι τα δικά σου. Μήπως να άλλαζες τακτική αυτή τη χρονιά, λοιπόν;

4) Κουτσομπολεύεις
Υπάρχει μια περίεργη ηδονή σ' αυτή τη διαδικασία, αλλά πολλές φορές βγαίνεις η κακιά και επικριτική της παρέας. Γιατί, όπως καταλαβαίνεις, κάποια στιγμή αποκαλύπτεται το ποιος είπε τι και γίνεσαι από το πουθενά αυτή που μετέφερε τα λόγια κάποιου ή σχολίασε πίσω από την πλάτη κάποιου άλλου. Αν δε θες να βγαίνεις μπλεγμένη, καλύτερα να μην ανακατεύεσαι - νόμος.

5) Σταυρώνεις τα χέρια σου
Είναι σαν να έχεις μια αμυντική στάση, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει ξεκάθαρος λόγος για κάτι τέτοιο. Προφανώς και η στάση του σώματος από μόνη της αρκεί για να κάνεις τον άλλο να νιώσει όμορφα/άνετα/εχθρικά/άβολα. Με σταυρωμένα τα χέρια δε θα κερδίσεις τίποτα!

6) Αποφεύγεις την οπτική επαφή
Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επαφής και της επικοινωνίας σε κάθε σχέση - φιλική, σεξουαλική, επαγγελματική. Όταν δεν κοιτάζεις τον άλλο και αποφεύγεις διαρκώς το βλέμμα του είναι λες και έχεις κάτι να κρύψεις. Έχεις; Δεν έχεις.

7) Μιλάς μόνο για σένα
Ξεκινάει η φίλη σου να λέει μια ιστορία και πριν προλάβει να πει αυτό που θέλει, τα έχεις φέρει από εδώ, τα έχεις πάει από εκεί, έχεις καταφέρει γι' ακόμη μια φορά να μιλάς για σένα. Αν θέλεις να σε υπολογίζουν και να απολαμβάνουν την παρέα σου, οφείλεις 50% να μιλάς και 50% να ακούς - καλά, ίσως όχι τόσο αυστηρά, αλλά κράτα το ζουμί: να προσέχεις τους άλλους όταν μιλούν.

8) Πάντα -μα πάντα;- αργοπορημένη!
Κι αυτό θα σε βγάλει πολλές φορές εκτός παρέας: όταν πρόκειται να γίνει ένα πάρτι - έκπληξη, όταν κάποιος χρειάζεται άμεσα βοήθεια, όταν κανονιστεί ένας καφές "στα γρήγορα" δε θα είσαι το πρώτο άτομο που θα σκεφτούν να καλέσουν. Και δικαίως, αν με ρωτάς.Διαβάστε ακόμα