fbpx

Open relationship - Μόνο έτσι θα την πετύχεις!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μια αγάπη για το καλοκαίρι λέει το άσμα... Τι κι αν δεν είναι ο έρωτας της ζωής σου, τι πειράζει;

Οταν οι περισσότεροι σκέφτονται την ελεύθερη σχέση, επικεντρώνονται στα "θετικά" (τύπου δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, συνεπώς ούτε πίεση) και ξεχνούν το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης: να καταφέρεις να παραμείνεις στα όρια που σου βάζει η open relationship, τα οποία είναι σε πλήρη αντίθεση με την τάση μας να τα θέλουμε όλα δικά μας.

Όχι, όταν δέχεσαι την ελεύθερη σχέση, δέχεσαι κιόλας ότι το άτομο που βγαίνεις/φιλάς/κοιμάσαι μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο και με άλλα άτομα. Και όχι, δεν έχεις το δικαίωμα να γκρινιάξεις γι' αυτό.

1) Δε ρωτάς και δε λες πολλά
Ο πρώτος χρυσός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσεις αν όντως θέλεις να κάνεις την ελεύθερη σχέση να πετύχει. Εξήγω αμέσως τα πως και τα γιατί. Επιλέξατε, παιδιά, να μην ακολουθήσετε την οδό της κλασικής, μονογαμικής σχέσης και να έχετε κάτι πιο χαλαρό/άνετο/ελεύθερο χωρίς άγχος και πίεση. Ωραία ως εδώ. Αν περνάς την ημέρα σου stalkάροντας όλες τις κοπέλες που του κάνουν like, προσπαθώντας φυσικά να μαντέψεις αν τρέχει κάτι με κάποια απ' αυτές, πάει, το έχασες το παιχνίδι. Στην ουσία, δεν αναφέρεις καν τι κάνεις στην (ερωτική) ζωή σου πέρα απ' αυτόν και κάνεις σαν να μην κάνει ούτε κι εκείνος αντίστοιχα κάτι άλλο - πράγμα που μπορεί και να ισχύει, you never know.

2) Να μην έχετε κοινούς φίλους
Και, λέει, ξάφνου μαθαίνεις ότι ο τύπος που έχετε open relationship και που είναι συνάδελφος της κολλητής σου, βγήκε/φιλήθηκε/έκανε διάφορα με μια άλλη. Μπροστά στην κοινή παρέα σας. Χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. Τότε τι; Είσαι cool μ' αυτό; Η' θα σε πιάσει η κτητικότητα σου; Για να αποφύγεις τέτοια άβολα σκηνικά (κι αν ντε και καλά θέλεις να έχεις τέτοια σχέση με κάποιον που είναι τμήμα της μακρινής ή κοντινής παρέας σου), καλύτερα να θέσετε κάποιους όρους εξαρχής - σαν να λέμε, δεν κάνουμε κάτι με άλλους μπροστά στην κοινή μας παρέα, ακούγεται λογικό, δε νομίζεις;

3) ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το προφυλακτικό
Ειδικά στην περίπτωση που α) έχεις διάφορους παρτενέρ, β) έχει διάφορους παρτενέρ ΚΑΙ ο τύπος που συναναστρέφεσαι *γουινκ γουινκ*, γ) δεν έχει γιατί, απλά να παίρνεις προφυλάξεις. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.

4) Να είσαι σίγουρη
Μήπως δέχεσαι τον όρο "ελεύθερη σχέση" επειδή θέλεις να κάνεις κάτι με το συγκεκριμένο άτομο κι αυτή είναι η μόνη σου ευκαιρία να βγαίνεις μαζί του; Αν είσαι ερωτευμένη μαζί του ή αν έχεις δεθεί, μια open relationship θα είναι περισσότερο ένα δυνατό χαστούκι παρά μια ευχάριστη επιλογή. Μην το κάνεις για όλους τους λάθος λόγους.

5) Μην εξαφανίζεσαι για άλλον
Πρόσεξε. Δεν είναι το plan B σου, αυτή η σχέση είναι το αρχικό πλάνο, απλά με λίγο πιο χαλαρές τις συνθήκες. Ναι, μπορείς να βγεις με άλλον. Όχι, δεν μπορείς να εξαφανιστείς επειδή βρέθηκε κάτι άλλο στον ορίζοντα. Ναι, μπορείς να βγάλεις φωτογραφία με τον τύπο που γνώρισες στο μπαρ. Όχι, δεν μπορείς να την ανεβάσεις στα social media. Διακριτικότητα, παιδιά μου. Μια μαγική λέξη.

6) No σε ζήλια και κτητικότητα.
Μην ντρέπεσαι γι' αυτά, καλώς ή κακώς αποτελούν τμήματα της ανθρώπινης φύσης, άλλοτε σε μεγαλύτερο κι άλλοτε σε μικρότερο βαθμό. Όσο κι αν καίγεσαι να τον ρωτήσεις με ποια βγήκε χθες (γιατί το ένστικτο σου λέει ότι βγήκε με άλλη και έκανε 2,5 ώρες να απαντήσει) μην το κάνεις, γιατί τότε αναγκαστικά πηγαίνεις τη σχέση σας σε άλλα μονοπάτια.