fbpx

Ο άντρας-στρείδι! Πώς να χειριστείς αυτόν που δεν εκδηλώνει τα συναισθήμστά του

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Είστε λίγο ή πολύ καιρό μαζί και τις περισσότερες φορές νιώθεις ότι βρίσκεσαι κατά κάποιο τρόπο στο σκοτάδι σε ό,τι αφορά τη σχέση σας. Γιατί εάν ήταν σίγουρος για σένα ή εάν είχατε κάτι που θεωρεί «σοβαρό» κάτι θα έλεγε, κάτι θα έκανε, κάπως δεν θα μπορούσε να μην εκφράζει κάθε μέρα, κάθε ώρα το πόσο σε αγαπάει, σωστά; Λάθος! Αν και το να αποδεχόμαστε, να διαχειριζόμαστε και να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας είναι ό,τι καλύτερο για την ψυχική μας υγεία, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων -έκπληξη!- που δεν μπορεί ή που δεν έμαθε ποτέ να το κάνει! Εάν λοιπόν σου έτυχε ένας τέτοιος άντρας (στο ισχυρό φύλο τέτοια περιστατικά συναντώνται πιο συχνά, άλλωστε, ιδού τι πρέπει να κάνεις:

Υπομονή!

Δεν αρχίζουν όλοι οι άνθρωποι να εκδηλώνονται αμέσως! Όλοι μας έχουμε ένα... τείχος προστασίας που πρέπει να γκρεμιστεί πριν αρχίσουμε να ανοίγουμε την ψυχή μας στον άλλον. Δεν σου λέμε να κάνεις κι άλλη υπομονή εάν είστε ήδη δέκα χρόνια μαζί κι ακόμα αναρωτιέσαι τι νιώθει για σένα, αλλά εάν πρόκειται για μια σχέση που μετράει μήνες, είναι πολύ πιθανό ο σύντροφός σου να είναι απλώς πιο... αργής καύσης σε ό,τι αφορά την εκδήλωση των συναισθημάτων του. Και μην ξεχνάς! Ο χειρότερος τρόπος για να σπάσει αυτό το τείχος είναι να φερθείς σαν «μπουλντόζα» που απαιτεί να αλλάξουν τα πράγματα εδώ και τώρα!

Συζήτησε μαζί του

Αυτό το συναισθηματικό μπλοκάρισμα μπορεί να οφείλεται σε κάποια παλιότερη εμπειρία του, μπορεί να είχε ανοιχτεί σε μια γυναίκα στο παρελθόν και να πληγώθηκε πολύ ή να ήταν σε μια τοξική σχέση που του έχει αφήσει κατάλοιπα. Με άλλα λόγια, μπορεί και να υπάρχει μια λογική εξήγηση. Δώσε του να καταλάβει ότι θα είσαι δίπλα του εάν θέλει να σου μιλήσει γι' αυτό -αλλά μην τον πιέζεις να σου δώσει εξηγήσεις.

Μάθε να αναγνωρίζεις τα σημάδια της τρυφερότητας

Εντάξει, μπορεί να μη σε αγκαλιάζει όλη την ώρα, ούτε να σου λέει γλυκόλογα ή να σε φιλάει στα καλά καθούμενα, πιθανότατα όμως κάνει άλλα πράγματα που για εκείνον ισοδυναμούν με εξίσου αυταπόδεικτες κινήσεις ενδιαφέροντος. Μπορεί, για παράδειγμα, να παίζει με τα μαλλιά σου ή να σε σκουντάει ή να σου κάνει αστεία ή γενικά διάφορα πράγματα που ίσως σου φαίνονται αδιάφορα ή ακόμα και σαχλά!

Μην υποθέτεις το χειρότερος

Είναι σίγουρα αγχωτικό να είσαι με κάποιον που δεν εκδηλώνεται, κυρίως επειδή δεν μπορείς να γνωρίζεις με σιγουριά τι νιώθει για σένα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμβαίνει πάντα το χειρότερο σενάριο. Εδώ που τα λέμε, ένας άντρας που θέλει να σε βλέπει, να σου μιλάει και να κάνετε πράγματα μαζί, μάλλον ενδιαφέρεται για σένα -ακόμα κι αν δεν το εκφράζει με αυτές ακριβώς τις λέξεις.

Πάρ' το απόφαση (αν μπορείς)

Ξέρεις, οι σχέσεις διαφέρουν πολύ από αυτά που βλέπουμε στις ταινίες, όπου ο πρωταγωνιστής ξέρει ακριβώς τι πρέπει να πει την κατάλληλη στιγμή. Μπορεί ο τύπος που γνώρισες να μην είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός από ιδιοσυγκρασία κι αυτές οι σποραδικές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος ή αγάπης που έχουν παρατηρήσει να είναι ό,τι περισσότερο μπορεί να εκφράσει. Είτε αποδέξου τον γι' αυτό που είναι είτε ξεκαθάρισε ότι οι συχνές εκφράσεις τρυφερότητας είναι απαραίτητες για σένα και πάρε απόφαση ότι αυτός ο άντρας μάλλον δεν είναι ο κατάλληλος.