fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα ωραιότερα μαγιό για να αγοράσετε τώρα και να φορέσετε αργότερα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να αποκτήσετε τους "θησαυρούς" του φετινού καλοκαιριού.

Απο Μάρτη καλοκαίρι λέει ο λαός και μόλις "σκάνε μύτη" τα πρώτα μαγιό στην αγορά, κυριολεκτικά τρέχω να τα δοκιμάσω. Τα αγαπώ τα μαγιό, πάντα τα αγαπούσα, απο την εποχή που ήμουν μικρό κοριτσάκι. Ηθελά πολλά, σε έντονα χρώματα, με ρίγες, με πουά, με ψαράκια, με φρούτα, μπικίνι, ολόσωμα. Τα ήθελα όλα. Τα ταίριαζα με τις σαγιονάρες, έβαζα καπέλα και περπατούσα περιχαρής κάτω απο τον καυτό μεσημεριανό ήλιο της Μάνης.

Τα υπόλοιπα παιδάκια χαίρονταν με την θάλασσα, έπαιζαν με την άμμο, έφτιαχναν καστράκια, εγώ πάλι χαιρόμουν κάθε φορά που άλλαζα μαγιό. Τα χρόνια πέρασαν και εγώ ακόμα χαίρομαι με αυτά τα λίγα εκατοστά υφάσματος που μυρίζουν αντηλιακό, αλμύρα και έχουν έναν αέρα ξεγνοιασιάς, ελευθερίας. Ισως επειδή αγαπώ ( πολύ) το καλοκαίρι, είναι εκείνο που με συνδέει με τόπους, με ανθρώπους, με μυρωδιές, με γλέντια.

Καμία άλλη εποχή του χρόνου δεν αφήνει σημάδια και τόσο έντονες αναμνήσεις όπως το καλοκαίρι. Πάντοτε έψαχνα να το βρώ, ακόμα και μέσα στο ελληνικό καταχείμωνο, όταν ερχόταν η ώρα για ταξίδι και βρισκόμουν στο αιώνιο δίλημμα Νέα Υόρκη ή κάπου εξωτικά, διάλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη το " κάπου εξωτικά" , κάπου που είναι καλοκαίρι και φοράς μόνο μαγιό. Κάπου που περπατάς ξυπόλυτος, και πίνεις διψασμένος τα απογεύματα φρέσκο χυμό μαρακούγια με λίγη βότκα. Και κάπως έτσι μου ξέφυγε η Νέα Υόρκη αλλά απο την άλλη γέμισε η ψυχή μου εικόνες απο μέρη τροπικά, σπάνιας ομορφιάς, με απίθανες μυρωδιές, με ωραίες μουσικές και μαγιό, πολλά μαγιό.

Μέχρι λοιπόν να φτάσει το πολυπόθητο καλοκαίρι δείτε ποια μαγιό πρέπει να φορέσουμε φέτος για να είμαστε ενημερωμένες και περάστε μια βόλτα απο τα μαγαζιά για να κάνετε τς πρώτες αγορές που μυρίζουν θάλασαα.

Zimmermann

Eres

Zimmermann

Stella McCartney

Roseanna

Brigitte

Adriana Degreas

Camilla & Marc, Jets, Witchery, και H&M

Topshop, Witchery, Stella McCartney, Mara Hoffman