fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

7 “ταλαντούχα” μαγαζιά που αγαπώ και αυτό το καλοκαίρι

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ανθισμένες ταράτσες, “βραβευμένες” αυλές, ένα all day κοσμοπoλίτικο bistro και τέσσερα ακόμα αγαπημένα σημεία στην Αθήνα.

Nolan: Ένα παρισινό bistro στην οδό Βουλής που σερβίρει πιάτα διαμάντια που σου προκαλούν εξάρτηση. Japanese γεύσεις με ελληνικό ταπεραμέντο. Μπορώ να τρώω κάθε μέρα με την ιδια λαχτάρα τα κολοκυθάκια, μελιτζάνα, miso και παλαιωμένο ανθότυρο και το ανεπανάληπτο θράψαλο με butter miso και chutney μαραθόριζας. Το συνοδευτικό ρύζι που καλύπτεται από τραγανό τραχανά και αποξηραμένο και τριμμένο κρόκο αυγού είναι απίθανο. Ναι…μπορώ να σας μιλάω ώρες γι’αυτο το πιάτο.

Το απίθανο θράψαλο

Andaman Sky: Φέτος η ταράτσα του καλύτερου ταιλανδέζικου στην Αθήνα θυμίζει ένα υπερπολυτελές εξοχικό thai house. Στην τροπική ταράτσα στα Κάτω Πετράλωνα δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, τις γαρίδες, το μυλοκόπι με σάλτσα τσίλι ή τα cocktail που είναι το ένα καλύτερο απο το προηγούμενο. Προσωπική προτίμηση το wasabi cocktail απο τα μαγικά χεράκια της Τζένη.

Η εξωτική ταράτσα του Andaman Sky

Balthazar: Στον κήπο του τα ξενύχτια πολλά και ποτέ βαρετά (!!!). Στα τραπέζια του πάντα τρώμε εκλεκτές σπεσιαλιτέ ενω όταν θέλουμε να ψιλοχαθούμε αλλά και να ακούσουμε ένα beat πιο δυνατό πάμε στο νέο ολάνθιστο μπαρ στο βάθος. Όλοι πάντως οι συνήθεις ύποπτοι συναντιόμαστε στην «μεγάλη» έξοδο.

Βαρούλκο: Όταν το κορίτσι θέλει θάλασσα πάει στο Μικρολίμανο και τρώει λαίμαργα το θαυμάσιο καλαμάρι με pesto βασιλικού και το λαχταριστό του ψάρι με τσορίθο και ελαιόλαδο αρωματισμένο με σοκολάτα.

Botrini’s: Στην διατηρητέα μονοκατοικία στο Χαλάνδρι έχω βρεί τον μπελά μου. Ένα δάκρυ κυλά κάθε φορά που δοκιμάζω το γεμιστό χταπόδι, το μακαρόν απο άγρια μανιτάρια και τα μάγουλα απο βιολογικό μοσχαράκι γάλακτος. Η συνέχεια είναι ακόμα πιο... δακρύβρεχτη καθώς το αυγό και οι παπαρδέλες με κακάο Περού δεν αφήνουν περιθώρια για να επισκεφθείς αυτό το μαγαζί χωρίς αδιάβροχη μάσκαρα. Μποτρίνι, ένας και μοναδικός!

Τα συγκλονιστικά αυγά

Carpo Γλυφάδα: Coffee maniac απο κούνια και στο Carpo έχω βρεί τον τέλειο καφέ, ένα απίθανο lounge να τσιμπολογήσω τους ανάλατους ξηρούς καρπούς που μόλις αγόρασα και να κόψω κίνηση. Όλα αυτά μέσα σε δέκα λεπτά καθώς βαριέμαι αφόρητα να χάνω τον χρόνο μου στα παντός τύπου καφενεία.

Aleria: Ενα αγαπημένο εστιατόριο που το ξεχωρίζω απο τον πρώτο καιρό που άνοιξε. Φανταστική αυλή, απίθανη ατμόσφαιρα, ακόμα πιο απίθανα τυριά, δημιουργική χορτόπιτα, ωραίο κουσκουσάκι με θαλασσινά και αν αρχίσω με το μενού δεν θα τελειώσω ποτέ καθώς όλα τα πιάτα είναι κορυφαία και αξίζει να πάτε μέχρι το Μεταξουργείο για να τα δοκιμάσετε.

Η χορτόπιτα. Μια δεν είναι ποτέ αρκετή.