fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα μυστικά μου για μια fit σιλουέτα χειμώνα- καλοκαίρι.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Οι 9 κανόνες που βελτιώνουν εντυπωσιακά το κορμί.

Καταρχάς δεν υπάρχει γυναίκα που τρώει και δεν παχαίνει εκτός απο κάποιες σπάνιες περιπτώσεις. ΟΛΕΣ οι γυναίκες αν φάμε παραπάνω παχαίνουμε.

Suzy τρώς, και ψεύδεσαι και τρώς που έλεγε πολύ σοφά η Ρένα Βλαχοπούλου.

Κανόνας νούμερο 1: Δεν υπάρχει ούτε μια γυναίκα με καλλίγραμο σώμα που δεν γυμνάζεται. Μπορεί να μην σηκώνει βάρη ή να κάνει πιλάτες αλλά σίγουρα κάποιο είδος άσκησης κάνει συχνά μέσα στην εβδομάδα. Η ατάκα « πίνω πολύ νερό και δεν παχαίνω» είναι μεγάλος μύθος. Πόσο νερό πίνει δηλαδή ένα φυσιολογικό άτομο και καταφέρνει να διώξει την κυτταρίτιδα, να συμμαζέψει τα ψωμάκια, να χάσει το λίπος στην κοιλιά, να σμιλέψει τα μπράτσα και να «σηκώσει» τα οπίσθια; Όλα τα παραπάνω κούκλες μου γίνονται μόνο με κόπο και γυμναστική, διατροφή και θυσίες τύπου αντί για τρείς βότκες πίνω...νεράκι με μια φέτα lime.

Κανόνας νούμερο 2: Μη χάνετε γεύματα: Προσωπικά δεν χάνω κανένα γεύμα απο τα τρία που κάνω μέσα στη μέρα. Οσο πιο λίγο τρώτε τόσο περισσότερο πεινάτε μετά με αποτέλεσμα να τρώτε ότι βρείτε και να παχαίνετε. Το ιδανικό είναι να «μασουλάτε» συνέχεια υγιεινά σνάκ. Σε όλες τις τσάντες μου εκτός απο nude κραγιόν και αντιηλιακή πούδρα "κυκλοφορούν" μπανάνες, άγλυκες μπάρες πρωτείνης και ανάλατοι ξηροί καρποί.

Κανόνας νούμερο 3: Κόψτε την ζάχαρη. Ακόμα δεν έχω καταφέρει να την κόψω μαχαίρι (ποιός μπορεί άλλωστε) την έχω αντικαταστήσει όμως με στέβια και προσέχω να μη τρώω αλμυρές τροφές με κρυμμένη ζάχαρη (πιστέψτε με υπάρχουν πάρα πολλές). Καταναλώνω μαύρη βιολογική σοκολάτα, σταφίδες και ελάχιστο υποκατάστατο ζάχαρης στον καφέ. Ούτε λόγος βέβαια για επιδόρπιο στο εστιατόριο. Η ζάχαρη εκτός του οτι μας παχαίνει είναι θανατηφόρα για την υγεία.

Κανόνας νούμερο 4: Πάρτε συμπληρώματα. Αν γυμνάζεστε σοβαρά και δεν πάτε μόνο για socializing στο γυμναστήριο πάρτε πρωτείνη, ηλεκτρολύτες, βιταμίνη C. Κάντε εξετάσεις, αναλύσεις αίματος, επισκεφθείτε έναν "σοβαρό" διατροφολόγο για να έχετε σίγουρο και μόνιμο αποτέλεσμα.

Κανόνας νούμερο 5: Κάντε διαλλειματική προπόνηση: Είναι ιδιαίτερα αποδοτική στην καύση θερμίδων και λίπους. Εναλλάσσοντας το ρυθμό της αερόβιας δραστηριότητας καταναλώνετε αρκετή ενέργεια ενώ αξιοποιείται το λίπος στο μηχανισμό μεταβολισμού. Ομολογώ οτι την βαριέμια αλλά δύο φορές την εβδομάδα πιέζω τον ευατό μου και την κάνω.

Κανόνας νούμερο 6: Προσθέστε superfoods στο διαιτολόγιο σας: Καταναλώστε καθημερινά και άφοβα, αβοκάντο, γλυκοπατάτα, σπόρους chia, wheat grass, goji Berries, ανάλατους ξηρούς καρπούς, βιολογικά λαχανικά και φρούτα, kale, κανέλα, μπρόκολο. Προσωπικά τα λατρεύω.

Κανόνας νούμερο 7:«Δουλέψτε» με το σώμα σας έξυπνα: Η σωστή γυμναστική δεν απαιτεί πολύ χρόνο αλλά προσήλωση στον στόχο, κόπο και επιμονή. Αν για παράδειγμα ονειρεύεστε τέλεια γραμμωμένα πόδια μην σπαταλάτε χρόνο και ενέργεια στην κωπηλατική. Κάντε πιο συχνά σκουότ, προβολές και ποδήλατο για να φτάσετε πιο γρήγορα στον στόχο.

Κανόνας νούμερο 8: Αγαπήστε τα βάρη. Εχοντας κάνει γυμναστική απο... κούνια και έχοντας δοκιμάσει τα περισσότερα είδη θα πώ με σιγουριά πως η άσκηση με βάρη σε συνδυασμό με αερόβιο πρόγραμμα ( ιδανικά ποδήλατο ή περπάτημα σε ανηφορικό διάδρομο) δημιουργεί εντυπωσιακές καμπύλες. Θυσιάστε τον απογευματινό καφέ ή τα after office drinks και κάντε γυμναστική. 3 με 4 φορές την εβδομάδα πρέπει να γυμνάζεστε για να δείτε αποτελέσματα.

Κανόνας νούμερο 9: Κόψτε το τσιμπολόγημα. Δύσκολο να αντισταθώ αλλά... το παλεύω. Μετά το βραδινό γεύμα που καλό θα είναι να γίνεται σχετικά νωρίς και να είναι ελαφρύ μη τρώτε απολύτως τίποτα. Τα chips, κράκερ, τυριά, αλλαντικά και λοιπά εδέσματα είναι απίθανα αλλά κάνουν δυστυχώς κατακράτηση. Τσάμπα η προπόνηση βρε αγάπες μου.