fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέντε μέρη που αξίζει να ανακαλύψετε στην Αθήνα μετά τις διακοπές.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Απο την paella που μαγειρεύεται σε στενάκι στου Ψυρρή μέχρι την νέα γιαπωνέζικη πάμπ στο Σύνταγμα η πόλη μας χαρίζει καινούργιες γαστριμαργικές εμπειρίες.

Ναι το ομολογώ, μπορεί να μένω στα νότια αλλά δυστυχώς ελάχιστα είναι τα μαγαζιά που με συγκινούν στην ευρύτερη περιοχή. Το κέντρο αντίθετα το λατρεύω, εκεί χτυπάει η καρδιά της πόλης, εκεί συναντώ τους πιο «καλοφτιαγμένους» ανθρώπους, εκεί ο ουρανισκός μου εκπλήσεται ευχάριστα και η κοιλιά μου γουργουρίζει απο ικανοποίηση.

Ακολουθούν πέντε στέκια (κάποια καινούργια κάποια πιο classic) που μας κάνουν να περνάμε μαγικά στην Αθήνα και κυρίως να τρώμε πολύ καλά.

Γιατί χωρίς το ( καλό) φαγητό θα βασίλευε το σκοτάδι και το χάος στον κόσμο.

Dos Gardenias: Κουβανέζικο ταπεραμέντο με αισθητική Καραιβικής. New entry στην οδό Ήβης στου Ψυρρή με απίθανο ντεκόρ, ξέγνοιαστο, ανέμελο και αλέγκρο. Εδώ θα έρθετε για την μουσική, τα pintxos και την παέγια που μαγειρεύει κυριολεκτικά πάνω στον δρόμο ο cult Μισέλ.

Birdman: Και μόνο που είναι στην οδό Βουλής, διαθέτει μακρόστενη μεγάλη μπάρα και είναι δια χειρός Αρη Βεζενέ νομίζω οτι είναι “σιγουράκι”. Γιαπωνέζικη πάμπ ( ω ναι! ) με ωραία τζαζ μουσική, yakitori, μικρά πιάτα, και ωραία κοκτέιλ. Μας αρέσει πολύ και μας βολεύει για after office “meetings”.

Boracay: Δεν είναι καινούργιο είναι όμως ένα μικρό καλά κρυμμένο διαμάντι στην περιοχή της Βούλας. Ο εξωτερικός χώρος δεν λέει πολλά ( η κλειστή αίθουσα είναι ωραία και cozy), το φαγητό όμως είναι απλά υπέροχο. Εκλεκτό ωμό ψάρι, καταπληκτικό σούσι και τα ωραιότερα dumplings που «κυκλοφορούν» στην πόλη.

Balthazar: Στην ωραιότερη και all time classic αυλή της Αθήνας υπάρχουν πολλοί λόγοι που επιστρέφουμε ξανά και ξανά. Φέτος ειδικά έχουμε δύο ακόμα λόγους, το ταρτάρ σολομού πάνω σε πουρέ απο μωβ περουβιανή πατάτα και το μυλοκόπι με τάρτα πατζάρι.

333 & Chef”s Workshop: Μαγαζί γωνία στο Σύνταγμα σε έναν ολοφώτεινο minimal χώρο, με καλόγουστο ντεκόρ, ευγένεια και διακριτικότητα. Αγαπημένο spot για lunch ή απογευματινό τσιμπολόγημα. Ωραίο το ταρτάρ γαρίδας με αβοκάντο, το μυλοκόπι και ο “λουλουδάτος” χαλβάς.